Bitcoin houdt het spannend. De koers hangt al een tijdje rond de 24.000 dollar, en lijkt vooralsnog geen richting te kiezen. Afgelopen weekend dook de koers even onder een belangrijk niveau, maar heeft zichzelf gisteren herpakt. Laten we naar de grafieken kijken.

De belangrijkste niveaus

In de onderstaande grafiek zien we de dagelijkse candles. Dit betekent dat elke candle voor 24 uur staat. We kunnen hier onderscheid maken tussen de belangrijke blauwe zones (die we in meerdere analyses gebruikt hebben), twee oranje lijnen en een oranje zone. In deze analyse gaan we deze stap voor stap uitlichten.

Om te beginnen met de blauwe zones. Deze zones zijn in de geschiedenis van Bitcoin erg belangrijk geweest. Dat komt omdat de koers meestal een ommekeer maakte als deze hier terecht kwam. Sinds Bitcoin onder de bovenste blauwe zone is gekomen, is de koers hier niet meer teruggeweest. Daarom is het aannemelijk dat als de prijs hier aankomt, Bitcoin een kleine tik naar beneden krijgt.

De onderste blauwe zone stamt uit de all time high van 2017. Toen de koers hier aankwam tijdens deze bullmarkt, werd hiermee een belangrijk prijslevel gemaakt. Sindsdien reageerde de koers erg vaak op dit punt.

Daarnaast zien we een oranje zone die in de afgelopen paar weken belangrijk is. Zoals je kan zien diende dit eerst als weerstand in november 2022, om vervolgens de ondersteuning te worden die ons verder naar de 25.000 dollar bracht.

Level heroverd

Last but not least zien we de oranje lijnen. Deze dienen op dit moment als weerstand en support op de korte termijn. In de vorige analyse gaf ik aan dat het verliezen van de onderste oranje lijn voor een daling kan zorgen. Dat gebeurde ook, maar deze werd snel opgekocht. Om dit beter te kunnen zien, pakken we ook de 4-uurs grafiek erbij. Hier staat elke candle voor 240 minuten.

Zoals je ziet was de onderste oranje lijn gebroken, opgevolgd door een felle daling in de 4 uur daarna. Maar wat we nu kunnen zien is dat de koers daar weer boven is gekomen en op dit moment dit prijslevel opnieuw test. Dit is een zeer bullish teken dat meestal voor een verdere stijging zorgt.

Dit testen betekent dat er op ditzelfde level eerst veel verkopers waren, maar die zijn allemaal opgekocht. Vervolgens worden er meer kooporders op dit niveau geplaatst wat de prijs verder omhoog drijft. Het is aannemelijk dat Bitcoin vanaf hier verder omhoog gaat richting de bovenste oranje lijn. Een voorwaarde is dat de onderste oranje zone nu als ondersteuning gaat fungeren.

The post Analyse: Bitcoin herpakt belangrijk level appeared first on BLOX | Nieuws.