De markt is hersteld van de rode candles die gisteren op de grafiek tevoorschijn kwamen. De angst die heerste voor een lager dieptepunt lijkt voor nu niet terecht. De koers was slechts 800 dollar verwijderd van het vorige dieptepunt (17.500 dollar), toen zij herstelde. Momenteel wordt de coin namelijk voor zo’n 19.500 dollar verhandeld. 

In deze analyse werpen we een blik op de grafiek en proberen we aan de hand van een patroon erachter te komen wat de volgende toekomstige beweging kan zijn voor bitcoin. Daarnaast wordt deze analyse ondersteund door een vergelijking met de bearmarkt van 2018. 

Driehoek

Allereerst pakken we de dagelijkse grafiek erbij. Hoewel gisteren de markt werd overheerst door angst, is de dagelijkse candle toch positief gesloten op ongeveer hetzelfde niveau als de dag ervoor. Nu is de angst iets afgenomen, en er lijkt een patroon gevormd te worden op de grafiek. 

We zien dat de koers steeds hogere dieptepunten maakt en lagere hoogtepunten. Dit zorgt ervoor dat er een driehoek gevormd wordt. Bij deze driehoek kunnen we nooit met zekerheid zeggen welke kant het uitbreekt. Naar beneden is heel goed mogelijk, maar we moeten ons niet vergissen in de ondersteuning van de groene box. Deze box is van cruciaal belang en ook de candle van gisteren is ondanks de daling, toch boven deze box gesloten. 

BTC/USD 1D

Een uitbraak naar boven zou heel positief zijn voor de investeerders. Je zou zeggen dat we nu wel genoeg bloedrode candles hebben gezien… 

Stel we breken uit naar boven, dan zou de rode aflopende weerstandslijn gebroken moeten worden. Daarnaast zou de koers ook behoorlijke moeite gaan hebben om door de rode box heen te bewegen. Lukt dit wel, dan kunnen we een stuk hoger kijken.

Zoals je ziet loopt deze driehoek tot begin november. De komende weken kan de koers dus zeker zijwaarts bewegen zonder echt een beslissende beweging te maken. Toch is het goed om alvast rekening te houden met beide scenarios. Daarom maken we een vergelijking met de bearmarkt van 2018. Niet omdat het precies zo moet lopen, maar omdat het interessant is hoe de koers een zelfde soort patroon laat zien.

2018

Hieronder zie je dat bitcoin 4 jaar geleden hetzelfde patroon vormde tijdens de bearmarkt, met hogere dieptepunten en lagere hoogtepunten. De vorming van deze driehoek begon met opwaartse beweging 1. Dit was een stijging van 45%. De opwaartse beweging die we dit jaar bij nummer 1 zagen, was ook van rond de 45%. De tweede opwaartse beweging was ongeveer 20%. En ook dit zien we precies terug in de huidige prijsactie. 

BTC/USD 1W

Gaat bitcoin dit precies op deze manier herhalen? Niemand kan dit met zekerheid zeggen. Toch is het mogelijk als we kijken naar de torenhoge inflatie en hoge energierekeningen. Deze dingen zijn absoluut niet positief voor de bitcoin koers. Leiden deze dingen tot een recessie, verwacht dan vooral niet dat bitcoin groen zal gaan kleuren. 

Stabiliseert de economie binnenkort en gaan we terug naar meer welvarende tijden, dan zou het wel eens mogelijk kunnen zijn dat de koers naar boven uitbreekt uit de driehoek. 

Over een paar weken zal ik weer een blik werpen op deze analyse. Laten we hopen dat bitcoin niet precies hetzelfde laat zien als 2018, maar vergeet niet dat er ook kansen voor het oprapen liggen wanneer de koers nog lager beweegt…

The post Analyse: bitcoin herhaalt bearmarkt 2018 appeared first on BLOX | Nieuws.