Gisteren heeft de Bitcoin koers bewezen dat de bodem nog niet gevormd is. De koers zakte net onder het dieptepunt van vorige week, dat op de 15.600 dollar lag. Dit laat ons zien dat de neerwaartse trend nog niet over is, en het is dus belangrijk om het vandaag te hebben over de ondersteuningslevels die deze daling een halt kunnen toeroepen. 

Hoe komt het dat de koers weer daalt?

In de vorige analyse heb ik de symmetrische driehoek besproken die we op de grafiek gevormd zagen worden. Hierbij kwamen we tot de conclusie dat deze driehoek een continuation patroon is: de koers breekt vaak uit in de trendrichting. In dit geval kwam de koers vanuit een daling in deze driehoek, en zoals je ziet is Bitcoin ook naar beneden uitgebroken uit dit patroon. 

Niet lang na het uitbreken uit deze driehoek, was een lager dieptepunt een feit en is de koers op zoek naar stevige ondersteuning. In eerdere analyses heb ik het vaak gehad over het 13.800 dollar level dat hier een belangrijke rol in kan spelen. Hier heb ik een aantal redenen voor. 

Het is goed om als eerste te benoemen dat de koers onder de 300 Week SMA is geraakt (oranje lijn in de grafiek hieronder). Dit is een heel belangrijke ondersteuningsindicator die de afgelopen 300 weekkoersen bij elkaar optelt, en het gemiddelde neemt. In de geschiedenis van Bitcoin heeft deze indicator zich bewezen als ondersteuning, en de koers is dan ook nog nooit onder deze lijn geraakt. 

Deze bearcycle heeft echter een uitzonderingspositie ingenomen. De afgelopen weekcandle is volledig onder deze belangrijke ondersteuning gesloten. Zoals je misschien weet, verandert een te zwak gebleken ondersteuning vaak in een weerstand en kunnen we dus toekomstige weerstand verwachten van deze lijn. 

BTC/USDT 1W

Welke ondersteuning blijft over?

Om deze vraag te beantwoorden heb ik een tweede indicator erbij gepakt. Ik heb het dan over de 400 Week MA. Hierbij wordt niet het gemiddelde genomen van de 300, maar de 400 weekkoersen. Er ontstaat opnieuw een lijn, en in dit geval is deze blauw gekleurd. Stort de koers nu in een keer naar beneden, dan zal Bitcoin deze lijn rond de 13.800 dollar tegen gaan komen. 

In eerdere analyses heb ik benoemd dat dit een gigantisch belangrijk level is. 4 jaar geleden heeft de Bitcoin koers dit level namelijk een aantal keer afgewezen als weerstand. Enige ondersteuning kunnen we hier dus zeker van verwachten. Nu komt de koers dus ook precies de 400 Week MA tegen rond de 13.800 dollar, en dit maakt dit level nog interessanter. 

De Bitcoin koers is slechts 12% verwijderd van dit level. Dit kan gemakkelijk binnen een paar dagen gerealiseerd worden. Blijft Bitcoin de komende dagen dalen, houd dan de 13.800 dollar goed in de gaten. Hier kunnen we zeker een stevige opwaartse beweging uit verwachten. 

The post Analyse: Bitcoin heeft nog geen bodem gevonden … appeared first on BLOX | Nieuws.