Er is weer een nieuwe week aangebroken, en de maand is bijna voorbij. Dit betekent dat er deze week twee cruciale candles zijn die het koersverloop van Bitcoin kunnen maken of breken. Om te beginnen gaan we kijken naar de wekelijkse grafiek van de munt.

Wekelijkse grafiek

In de onderstaande grafiek zien we de drie belangrijkste levels van Bitcoin (weergegeven als blauwe zones). Dit zijn de plekken waar de munt in het verleden op heeft gereageerd. De Bitcoin koers zit nu tussen de middelste en de onderste blauwe zone.

Vannacht is de wekelijkse candle gesloten en dit is de eerste groene candle in drie weken. We zien daar ook dat deze candle nog niet boven de middelste zone wist te sluiten; iets wat nodig was om verder omhoog te bewegen.

BTC/USDT 1W

Het is hierdoor logisch dat de koers het nog lastig gaat krijgen, want de eerstvolgende (grote) ondersteuning is op ongeveer 12.000 dollar (onderste zone). Als Bitcoin dat doet, zal het dalen met 25%, maar dit betekent niet dat dit hoeft te gebeuren: 1 december kan dit veranderen.

Waarom is 1 december belangrijk?

Zoals in de introductie van dit artikel vertelde, zijn er twee belangrijke candles deze week. De wekelijkse hebben we zojuist behandeld (en ziet er niet goed uit), maar de maandelijkse candle kan nog alles veranderen. Deze sluit op 1 december.

Het is namelijk zo dat hoe hoger het timeframe (dagelijks, wekelijks, maandelijks), des te meer het kan zeggen over de koers. Wanneer een maandelijkse grafiek er niet goed uit ziet, maar een wekelijkse wel, kan de koers voor een week een opleving krijgen, maar over het algemeen naar beneden bewegen. Dit werkt echter ook de andere kant op.

BTC/USDT 1M

De koers kan nog goed sluiten deze maand, terwijl de wekelijkse candle er niet heel goed uit ziet. Dat komt omdat het nog niet eens één maand geleden is dat Bitcoin door de middelste blauwe zone brak. Als de koers deze maand nog in de blauwe zone (of erboven) kan sluiten, wordt de kans veel groter dat Bitcoin verder stijgt.

Dit zou betekenen dat Bitcoin over 2 dagen boven een prijs van 17.500 dollar moet zitten. Dat is haalbaar, aangezien de munt vaker dit soort stijgingen heeft gemaakt in korte tijd, maar niet zo voor de hand liggend. Dit is nodig om niet verder naar beneden te hoeven kijken – naar 12.000 dollar bijvoorbeeld.

We hebben dus nog eventjes, maar als de koers niks doet, zal dit niet goed uitpakken voor het koersverloop. Op de wekelijkse grafiek ziet hij er namelijk niet goed uit, en een slechte maandelijkse candle kan al helemaal roet in het eten gooien.

The post Analyse: Bitcoin heeft nog 2 dagen om te herstellen appeared first on BLOX | Nieuws.