De week is weer bijna voorbij en Bitcoin staat nog steeds rond dezelfde prijs als waar het maandag begon. Er zijn dus alweer twee weken geweest waarin de munt nauwelijks bewoog. Dit brengt ons bij de vraag: gaat Bitcoin weer een periode zijwaarts?

Het grote plaatje

Om dit te analyseren pakken we eerst het grote plaatje erbij: de wekelijkse grafiek. Hier staat elke candle voor 7 dagen. We zien hier de drie belangrijkste levels voor Bitcoin op dit moment, weergegeven als blauwe zones. Dit zijn plekken waar de koers van Bitcoin in het verleden vaker op reageerde.

Zoals je kan zien, zijn we twee weken geleden – met die gigantische rode candle – door de middelste zone heengezakt. Dit bracht een hoop angst met zich mee en sommige analisten dachten dat we meteen terug zouden zakken naar de onderste blauwe zone. Bitcoin heeft namelijk nauwelijks ondersteuningen tot dit level.

Gaan we zijwaarts?

Bitcoin kan een poging gaan wagen om weer boven de middelste zone uit te komen om verdere daling te voorkomen. Maar, als we iets meer inzoomen op de grafiek, zien we dat Bitcoin op dit moment in een zijwaartse beweging zit. Dit gebeurt vlak onder de middelste blauwe zone.

Dit kunnen we het beste zien op de 4-uurs grafiek, die vaak wordt gebruikt om korte termijn voorspellingen te doen. In de onderstaande grafiek zien we de middelste blauwe zone, en daarnaast nog twee oranje lijnen. Dit zijn de levels waar Bitcoin nu tussen beweegt.

Wat kunnen we de komende dagen verwachten?

Het is aannemelijk dat Bitcoin dit nog doorzet, omdat zijwaartse bewegingen vaak na een daling ontstaan. Dit kan dus nog even duren. Het verleden leert echter dat een lange zijwaartse periode zorgt voor veel momentum. Je kan het dan zien als het ‘opladen’ voor een grotere beweging.

Als de koers zich hier zal opladen, betekent dit wel dat Bitcoin niet veel verder omhoog gaat in de komende dagen. Maar om een opwaartse trend te starten, zou een wekelijkse candle van Bitcoin boven deze blauwe zone uit moeten komen – of in ieder geval boven de oranje lijn van 18.199 dollar. Maar dit kan nog een lange periode op zich laten wachten.

Let wel op dat de koers het onderste oranje level niet verliest. In dat geval zou het betekenen dat er weinig ondersteuning is tot de onderste zone van ongeveer 12.000 dollar. Dit is een koers waar veel Bitcoiners niet heel erg gelukkig van worden, tenzij ze genoeg fiat in hun zak hebben om meer BTC bij te kopen.

The post Analyse: Bitcoin gaat weer een tijdje zijwaarts appeared first on BLOX | Nieuws.