De week begint goed voor Bitcoin. Hij staat 2% in de plus en de munt lijkt onderweg te zijn om de weerstand bij 28.100 dollar te breken. Hier kwam de munt afgelopen week niet langs, maar wat kunnen we deze week verwachten? Laten we naar de grafieken kijken.

Een korte geschiedenis

Om dit te analyseren pakken we eerst de wekelijkse grafiek erbij. Hier zien we alle belangrijke prijslevels uit het verleden: de grijze zone (ongeveer 30.500 dollar), de zwarte en oranje lijn (supports op 25.000 en 19.800 dollar), en als laatste de weerstand op 28.100 dollar. Voordat we daar dieper op ingaan, lichten we eerst de andere prijslevels toe.

De grijze zone is al vaker belangrijk geweest in het verleden. Bijna elke keer als de koers van BTC hier aankwam, veranderde de koers van richting. De laatste keer dat dit gebeurde, lukte het Bitcoin niet om hier voorbij te komen. Dit veroorzaakte een daling naar 25.000 dollar; de plek van de zwarte lijn.

Na meerdere procenten te dalen in een paar uur, kon de munt hier ondersteuning vinden. Als dit niet was gebeurt, had de munt nog veel verder kunnen zakken (wellicht tot de oranje lijn van 19.800 dollar). Gelukkig waren er daarom genoeg kopers om de prijs omhoog te duwen.

Gaat BTC door 28.100 dollar heen?

Sindsdien is de munt met een kleine opwaartse trend bezig. De koers maakt namelijk steeds hogere hoogtes en hogere laagtes, waarbij het langzamerhand richting de 28.100 dollar klimt. Dit is niet zo goed te zien op de wekelijkse grafiek, waardoor we ook even de dagelijkse grafiek erbij gaan pakken. Hier staat elk candle voor 24 uur.

Hier zien we goed dat de munt, na zijn aankomst bij de zwarte lijn, met boogjes omhoog beweegt. Vanuit hier maakte de munt een hoogtepunt rond 28.100 dollar, maar daar is het vervolgens niet meer voorbij gekomen. Dit ondanks zijn vele pogingen twee weken geleden.

Bitcoin daalde sindsdien weer naar 26.500 dollar, waar de munt een hoger laagtepunt maakte, maar beweegt inmiddels weer richting 28.100 dollar. Dit is een positief teken, en gezien de vele pogingen in de afgelopen weken, is het niet gek als het toch een keer zou lukken om hier doorheen te breken.

Het is daarbij wel goed om te beseffen dat het nog steeds een plek is waar een aantal kopers wel hun winst gaan nemen. Maar, mocht de munt hier voorbij komen, dan is de grijze zone op 30.500 dollar de volgende plek met veel weerstand.

Stem jij BLOX naar de top? Laat je horen en maak kans op een prijs!

Geniet jij dagelijks van BLOX? Laat dan van je horen! BLOX is namelijk maar liefst twee keer genomineerd voor Website van het jaar in de categorieën ‘Financieel’ en ‘Financiële apps’! En om deze prijzen daadwerkelijk in de wacht te slepen, hebben wij jouw stem dubbel nodig. Stem dus snel op zowel de site als op onze app en maak ook nog eens kans op toffe prijzen! Stemmen kan tot en met 20 oktober. Kunnen we rekenen op jouw support?

The post Analyse: Bitcoin doet opnieuw poging om door 28.100 dollar te breken appeared first on BLOX | Nieuws.