Bitcoin heeft een drukke week achter de rug. De koers maakte namelijk flinke ups en downs in een korte periode. Het is weer maandag, dus in de analyse van vandaag gaan we kijken wat we deze week kunnen verwachten.

Bitcoin heeft zich sterk gehouden boven de 19.000 dollar. Dit is de koers waar Bitcoin boven moest blijven om een positieve week tegemoet te gaan. Of nouja, om precies te zijn 18.920 dollar. Zoals besproken in een vorige analyse, was het noodzaak om geen candle onder dit level te sluiten en dat is gelukt! Waarom was dit zo belangrijk?

Met hakken over de sloot

Als we grafieken analyseren is het goed om trends te ontdekken voordat ze uitspelen. Een opwaartse trend kenmerkt zich door hogere hoogte- en laagtepunten, terwijl een neerwaartse trend – je verwacht het al – zich kenmerkt door lagere hoogte- en laagtepunten.

18.920 dollar is het punt waar Bitcoin een lager laagtepunt zou maken en eventueel een neerwaartse trend in zou kunnen luiden. In de onderstaande afbeelding zien we de dagelijkse grafiek van Bitcoin, waarbij elke candle voor 24 uur staat. Hier is te zien dat de Bitcoin koers vier dagen geleden wel moeite had om boven dit level te sluiten.

De koers maakte een duikvlucht naar 18.190 dollar, maar deze daling werd bijna direct opgekocht. De prijs sloot dezelfde dag nog op 19.380 dollar; een verschil van 6,5%. Dat is zelfs voor een volatiele Bitcoin erg veel.

Bitcoin naar 22.500 dollar?

Nu de koers weer omhoog lijkt te gaan, bekijken we het volgende niveau van weerstand. De koers is al eerder een paar keer afgewezen bij de plek die als blauwe zone in de grafiek staat. Dit was voorheen een ondersteuning, maar sinds Bitcoin er doorheen is gezakt, fungeert deze als weerstand. Het is daarom logisch dat – mocht de prijs bij de blauwe zone komen – Bitcoin daar wordt afgewezen.

Om weer even de ‘trend-theorie’ erbij te pakken: Bitcoin moet een hoger hoogtepunt maken om een opwaartse trend door te zetten. Zoals eerder beschreven in deze analyse heeft Bitcoin geen nieuw laagtepunt gemaakt, waardoor een nieuw hoogtepunt een logische volgende stap zou zijn. Mocht dit gebeuren, dan kan Bitcoin verder stijgen naar 22.500 dollar.

The post Analyse: Bitcoin blijft boven 19.000 dollar appeared first on BLOX | Nieuws.