Bitcoin tikte gisteren bijna de 25.000 dollar aan; het hoogste dat de prijs is geweest sinds 13 juni. In deze analyse kijken we of bitcoin hier nog voorbij kan stijgen, of dat het aannemelijker is dat de koers terugduikt naar 22.400 dollar. Laten we de grafiek erbij pakken.

Wat doet bitcoin?

In onderstaande afbeelding zie je de dagelijkse grafiek van bitcoin. Hierin staat elke candle voor 24 uur. Zo kan je zien dat de candle van gisteren naar bijna 25.000 dollar steeg, maar meteen daarna terug werd geduwd onder het vorige hoogtepunt (bovenste oranje lijn).

De koers van bitcoin zit in een opwaartse beweging sinds deze 19.000 dollar heeft geraakt. Er worden hogere hoogtepunten en hogere laagtepunten gemaakt, en om deze trend door te zetten moet er een nieuw hoogtepunt komen. Daarmee kan de koers richting de blauwe zone bewegen van 28.000 dollar.

Echter, omdat de candle niet boven de oranje lijn (24.668 dollar) is gesloten, is er officieel nog geen hoger hoogtepunt gemaakt. Dit hoeft niet per sé erg te zijn, aangezien bitcoin dit nog steeds kan doen. Het is alleen minder goed om te zien dat veel mensen op dit punt verkopen. Maar nog steeds is er geen reden tot paniek.

We kunnen pas echt een neerwaartse trend verwachten op het moment dat de koers onder de onderste oranje lijn komt (onder de 22.400 dollar). Dit is de plek waar bitcoin een lager laagtepunt zou maken. Dit zorgt meestal voor een lager hoogtepunt en daarmee het begin van een neerwaartse trend.

Dominantie daalt zoals verwacht

Tot die tijd beweegt bitcoin zijwaarts en dit is – zoals benoemd in deze analyse van altseason – erg gunstig voor altcoins. Dit is ook te zien aan de bitcoin dominantie; het aandeel van de cryptomarkt dat uit bitcoin bestaat.

Het percentage speelt zich uit zoals we bespraken in deze analyse. Daar keken we naar welke richting de bitcoin dominantie zou gaan en wanneer het altseason zou worden. Op dit moment blijft de koers van bitcoin ongeveer hetzelfde, terwijl de dominantie zakt. Dit betekent meestal dat er meer geld in altcoins (en stablecoins) wordt gestopt.

Op dit moment is de dominantie nog steeds op weg naar de onderste blauwe zone in de afbeelding hierboven. Dit is namelijk altijd gebeurd wanneer het percentage rond de 48% kwam.

Als de dominantie bij de onderste zone aankomt, is het oppassen geblazen met altcoins, aangezien dit weer zorgde dat bitcoin naar de bovenste blauwe zone bewoog.

Altseason

Toch hoeven mensen met altcoins zich niet heel veel zorgen te maken op dit moment. Het is op dit moment altseason (zoals te zien in onderstaande afbeelding) en bitcoin beweegt zijwaarts. Dit zijn goede tijden voor dit soort munten.

Pas wanneer bitcoin een grote beweging omhoog of omlaag zou maken, kan dit voor opschudding zorgen in de altcoinmarkt. Tot die tijd kleuren sommige coins felgroen, met percentages boven de 40% in de afgelopen 24 uur. Maar mocht bitcoin een hoger hoogtepunt maken op de dagelijkse grafiek, dan is de weg naar 28.000 dollar vrij.

The post Analyse: bitcoin bijna voorbij 25.000 dollar appeared first on BTC Direct | Nieuws.