Bitcoin is de afgelopen dagen verre van volatiel. De munt doet nagenoeg niks meer, en lijkt hierdoor zijn zijwaartse trend door te zetten. In deze analyse werpen we kort een blik op de Bitcoin koers, om vervolgens nog eens in de Bitcoin dominantie te duiken (het aandeel van de cryptomarkt dat uit BTC bestaat).

Stilte voor de storm

Normaal beginnen we de analyse met een blik op de wekelijkse grafiek, maar omdat Bitcoin nauwelijks heeft bewogen, blijft de analyse van zaterdag relevant. Bekijk dus ook eerst deze analyse, als je die nog niet gelezen hebt.

Om toch even kort de koers te belichten, nemen we een kort kijkje naar de 4-uurs grafiek van Bitcoin. Het belangrijkste is dat Bitcoin op dit moment in een zijwaartse trend (tussen de blauwe lijnen) beweegt. Zolang de munt dit volhoudt, is er nog geen reden voor paniek.

Aangezien Bitcoin zo lang zijwaarts beweegt, kan de munt hier wel met een forse kracht tussenuit schieten. Dit gebeurt namelijk vaker nadat een munt veel volatiliteit verliest. De richting die Bitcoin dan kiest, zal tekenend zijn voor de rest van het koersverloop. Deze uitbraak zal er vroeg of laat toch aankomen.

De Bitcoin dominantie

De richting die de munt dan uitgaat, kan je nog niet voorspellen, maar we kijken natuurlijk liever naar gegevens waar we wel iets mee kunnen. Daarom werpen we nog eens kort een blik op de Bitcoin dominantie. Dit is het aandeel van de cryptomarkt dat uit Bitcoin bestaat. We gebruiken dit percentage om de positie van Bitcoin in de markt te analyseren.

Hierboven zien we dit percentage, dat op dit moment net boven de 50% zit. Daarnaast zien we hier drie belangrijke zones die vaak van invloed waren op het aandeel van Bitcoin in de markt. Op dit moment beweegt het percentage weer naar de bovenste zone, nadat het daar een maand geleden werd afgewezen.

Dominantie omhoog, koers omhoog

Groeit de dominantie en ook de koers, dan zal de rest van de markt (alt- en stablecoins) niet veel bewegen. Het is op dat soort momenten goed om in Bitcoin te zitten, omdat de koers het dan uitstekend doet.

Dominantie omlaag, koers omhoog

Bij een dalende dominantie en een stijgende Bitcoin koers is het een ander verhaal. In dat geval betekent het dat Bitcoin minder goed doet en er meer mensen in alt- of stablecoins zitten. Altcoins zijn op dat soort momenten een goede investering ten opzichte van Bitcoin, mits er niet heel veel geld in stablecoins zit – want dat heeft ook invloed op de dominantie.

Koers omlaag

Mocht Bitcoin tegen die tijd omlaag schieten, dan zijn er nog twee mogelijkheden mogelijk. Deze gaan we ook kort toelichten, terwijl we ook even de 4-uurs grafiek erbij pakken.

Dominantie omhoog, koers omlaag

Mocht de dominantie groeien en Bitcoin dalen, dan betekent dit dat er veel geld uit de markt wordt getrokken. Als het aandeel van Bitcoin in de markt krimpt en de prijs ook, dan is dat de enige logische conclusie. Het is in dat soort gevallen beter om aan de zijlijn te staan, vooral als je in altcoins zit.

Dominantie omlaag, koers omlaag

Dan komen we bij het laatste scenario: een dalende dominantie en een dalende Bitcoin koers. In dit uitzonderlijke geval is er niet bepaald een pijl te trekken op de markt. Het kan zijn dat Bitcoin gewoon daalt terwijl er niet veel in de markt gebeurt.

Al met al is het dus afwachten wat de koers gaat doen. De dominantie kan vervolgens handvatten geven over de stand van Bitcoin in de markt. Het is dus goed om altijd verder te kijken dan alleen de koers. Er zijn namelijk veel meer factoren die van invloed kunnen zijn.

The post Analyse: Bitcoin beweegt nauwelijks meer, hoe verder? appeared first on BLOX | Nieuws.