De Bitcoin koers laat een mooie stijging zien tot ruim boven de 29.000 dollar. Op het hoogtepunt tikte het zelfs de 30.000 dollar. Dit alles roept de vraag op of de stijging houdbaar is. Om deze vraag te beantwoorden beginnen we bij de koerspositie van Bitcoin op de 4-uursgrafiek. Tot op heden lijkt de koers hier gevangen te zijn tussen een belangrijke steun en weerstand.

Nadat we de koerspositie van Bitcoin op de 4-uursgrafiek hebben besproken, werpen we ook een blik op de grafiek van de dollarsterkte. Zoals bekend, heeft de koersontwikkelingen hiervan vanwege de omgekeerde correlatie veel effect op Bitcoin. De sluiting van de week blijkt helaas niet gunstig te zijn voor de grootste cryptomunt, omdat de koers van de dollar een belangrijk prijsniveau heeft weten terug te veroveren als steun.

De positie van de koers in één grafiek

Onderstaand vind je de 4-uursgrafiek van Bitcoin, waarbij elke candle gelijk staat aan 4 uur. Gisteren benoemde ik op basis van dezelfde grafiek dat de koers hoogstwaarschijnlijk steun zou vinden rond de 28.500 dollar vanwege de Bull Market Support Band (indicator) en het horizontale steunniveau. Dit is realiteit geworden.

De koers schoot veel sneller omhoog dan ik aanvankelijk had verwacht en testte de weerstand. Helaas lukte het nog niet om een candle boven dit niveau te sluiten. Het is nu cruciaal dat de weerstand opnieuw wordt getest en dat kopers de koers weer boven de 30.000 dollar brengen. Dit is van groot belang om ervoor te zorgen dat de stijging niet tevergeefs is geweest. Als de groene candles uitblijven, kan de koers geleidelijk weer richting de steun van de 28.500 dollar bewegen.

Dollarsterkte sluit de week sterk af

In de analyse van afgelopen vrijdag vermeldde ik dat een weeksluiting van de koers boven de 101.292 dollar zeer positief zou zijn voor de dollarsterkte. Dit specifieke prijsniveau heeft namelijk langdurige steun geboden aan de koers. Als de week boven dit niveau zou sluiten, zou dit betekenen dat de koers dit prijsniveau weer heeft heroverd.

Zoals we op de bovenstaande grafiek kunnen waarnemen, heeft deze positieve sluiting plaatsgevonden. Dit wordt direct weerspiegeld in de daaropvolgende weekcandle (deze week), die groen is gekleurd. De koers lijkt op het punt te zijn om naar nieuwe hoogtes te stijgen. Als de opwaartse trend zich voortzet, is het meest cruciale niveau om te doorbreken de 105.283.

Vanwege de omgekeerde correlatie tussen de dollar en Bitcoin, is dit alles natuurlijk niet gunstig voor Bitcoin. Het feit dat de koers de weekcandle boven de 101 heeft gesloten, geeft al aan dat de marktpositie niet ideaal is. Als de dollar de opwaartse beweging voortzet, kan dit betekenen dat Bitcoin toch de weg naar beneden voortzet.

The post Analyse: Bitcoin behaalt koersdoel en schiet omhoog appeared first on BLOX | Nieuws.