Het is nu toch echt aan het gebeuren: bitcoin daalt naar de zone van de all time high uit 2017. Hier is de koers niet meer geweest sinds eind 2020. Dit was destijds het begin van de bullmarkt, waarin bitcoin naar 69.000 dollar bewoog. Wat gaat bitcoin doen op dit cruciale punt?

Support vinden

Het belangrijkste is dat bitcoin hier ondersteuning zal vinden. Dit is een logische plek daarvoor, aangezien de koers eerder nog niet terug kwam toen deze zone brak in december 2020. Dit omschreven we ook in verschillende scenario’s in mei.

BTC/USDT 1W

Zoals we kunnen zien in bovenstaande grafiek, was de support rond 30.000 dollar niet genoeg om bitcoin sterk te houden. Door de flinke daling van afgelopen twee weken begeeft de prijs zich net boven de zone rond de 20.000 dollar. Als bitcoin hierboven blijft, zal de munt zich de komende tijd tussen deze twee paarse zones blijven begeven.

Een alternatief is wel eng; bitcoin zakt door de all time high van 2017. Op dit moment lijkt dat onwaarschijnlijk, aangezien vorige toppen vaak hebben gediend als ondersteuning. Als bitcoin door een vorig hoogtepunt beweegt, komt het vaak terug op deze prijs om verder te bewegen.

Om meer te kunnen zeggen wat bitcoin op dit punt gaat doen, zullen we inzoomen naar de 4-uurs grafiek. De zone’s zijn hetzelfde als de eerste grafiek. De candles zijn alleen anders: die zijn hier 4 uur per stuk, in plaats van 1 week.

Tot nu toe zien we nog geen sterk teken dat bitcoin hier support zal vinden, en dat is ook niet heel gek. De all time high van 2017 lag op een koers van 19.798 dollar. Dit is nog 700 dollar verwijderd van de huidige prijs. Het is daarom aannemelijk dat deze koers bereikt wordt, voordat bitcoin ondersteuning zal vinden.

Vanuit hier wordt het ‘ride or die’ voor bitcoin. Wanneer de koers een support vindt, kan de koers zich voor lange tijd weer tussen 20.000 en 30.000 gaan bewegen. Maar als dat niet gebeurt, kunnen we in een grote crypto sleur raken. De hype is al verdwenen en op die manier zullen veel investeerders – die nog nooit zulke dips hebben gemaakt – gaan twijfelen.

The post Analyse: Bitcoin aangekomen bij 20.000 dollar appeared first on BTC Direct | Nieuws.