Cardano zit in een scherpe daling na de mooie stijging van afgelopen week. Dat een daling zou volgen na de groene candles was onvermijdelijk, maar nu vertoont de grafiek wel een heel zorgwekkend beeld. De keiharde afwijzing van de weerstand heeft de koers van deze cryptomunt weer op de 24 cent gebracht, en de ‘million dollar question’ is nu of deze steun standhoudt. Dit gaat spannnend worden!

De koerspositie van Cardano

Op de onderstaande grafiek zie je de koersschommelingen van Cardano van begin dit jaar tot nu. We hebben een aantal mooie mooie stijgingen achter de rug, die soms wel in de tientallen procenten opliepen. Dit zorgde voor een golf van optimisme, maar helaas bleek dit telkens slechts tijdelijk.

Cardano staat momenteel voor twee uitdagingen. De eerste en meest cruciale uitdaging voor deze cryptomunt is het behouden van de steun rond de 24 cent. Hoewel veel analisten nog steeds optimistisch zijn omdat de koers nog ruim boven deze ondersteuning ligt, valt op dat de stijgingen vanaf dit niveau steeds kleiner zijn. Simpelweg betekent dit dat de kracht van de steun langzaam maar zeker afneemt …

De tweede uitdaging heeft betrekking op de Bull Market Support Band, een indicator die ik vaak gebruik bij het analyseren van Bitcoin. Deze indicator geeft de trend van de cryptomunt aan. Als de koers zich boven deze band bevindt, zijn we in een bulltrend, maar als de koers eronder zakt, bevinden we ons in een beartrend. Pas als Cardano erin slaagt om duidelijk boven deze indicator te stijgen, zal de grafiek er echt positief uitzien. Tot nu toe is dit nog niet gelukt, en blijft dit een grote uitdaging voor de komende weken en maanden.

Tussenconclusie

Als we niet binnen korte tijd een krachtige stijging vanaf het het 25 cent prijsniveau zien, is de kans dat deze steun standhoudt klein. In dat scenario moeten we naar alternatieve steunniveaus kijken, zoals bijvoorbeeld de 21 cent of zelfs de 18 cent.

Maakt de ADA/BTC een fakeout?

Helaas oogt Cardano niet alleen negatief op de ADA/USD-grafiek, maar ook op de ADA/BTC-grafiek. Deze grafiek toont de waardering van de cryptomunt ten opzichte van Bitcoin en geeft eigenlijk aan welke van de twee beter presteert. Als de koers hoog staat, doet Cardano het goed; staat de koers laag, dan is het omgekeerd.

Hieronder zie je de 4-uursgrafiek, en daarop wordt duidelijk dat de koers een belangrijke trendlijn is verloren. Deze trendlijn dateert terug uit 2019, en sindsdien is de koer er niet onder geweest. Krijgen we meer bevestiging dat deze trendlijn echt verloren is, dan is de bodem voor Cardano nog lang niet in zicht.

The post Analyse: beweegt Cardano (ADA) richting de 21 of 18 cent? appeared first on BLOX | Nieuws.