Bitcoin lijkt een richting te kiezen, maar nog niet met volle overtuiging. De marktleider houdt de cryptomarkt in spanning, maar wat is ervoor nodig om deze twijfel weg te nemen? Je leest het in deze analyse.

Uit de ‘driehoek’

In de analyse van gisteren haalde ik aan dat bitcoin aan het consolideren is. Voor de mensen die niet weten wat dat betekent: de prijs van bitcoin beweegt dan steeds dichter bij elkaar, naar één punt. Zoals te zien in de onderstaande grafiek, bewoog de prijs steeds dichter naar elkaar toe en bewoog de candle uit deze ‘driehoek’. Dit staat tussen haakjes, omdat ik dit patroon niet als een echte symmetrical triangle kan zien. De lijnen zijn alleen getrokken om te laten zien dat bitcoin aan het convergeren is.

Deze beweging naar boven was goed voor de bulls, maar daarna gebeurt iets wat minder wenselijks. De koers van bitcoin lijkt hier een beetje gas terug te nemen. Als bitcoin dat zal doen op deze plek, komt er vooralsnog geen hoger hoogtepunt. Dit betekent dat de consolidatie nog niet voor bij is. Bitcoin kan dan nog steeds beide richtingen kiezen.

De formule

Als we uitzoomen is het wat beter te zien. In onderstaande grafiek is met rood aangegeven dat bitcoin op dit moment nog steeds lagere hoogtes en hogere laagtes zet; dé formule van consolidatie.

Om deze trend te veranderen is het noodzaak dat bitcoin een ‘lower low’ of een ‘higher high’ maakt. Pas dan zal het zeker worden waar de koers zich heen zal bewegen. Dit zal met een aardige kracht gaan, aangezien dit een bekende uitkomst is van een periode aan consolidatie.

Mocht de prijs een higher high maken, dan zou het voor de bulls gewenst zijn als dit met een flinke kracht gaat. In dat geval zou eventeel de gele zone in de grafiek direct gebroken kunnen worden. De volgende weerstand zit dan pas bij 52.000 dollar (47.000 euro).

Echter, als de prijs zal dalen, dan verwacht ik dat bitcoin nog iets langer in deze ascending triangle blijft hangen.

The post Analyse: bereikt bitcoin eindelijk een hoger punt? appeared first on BTC Direct | Nieuws.