Dat Bitcoin het goed doet sinds begin dit jaar komt niet als een verrassing. Op een paar dagen na, is het een feestje om BLOX te openen en naar je kluis te kijken. Dat is de bankensector inmiddels ook opgevallen.

Bitcoin overtreft de rest

Goldman Sachs vergelijkt Bitcoin met andere investeringen en kan niet anders dan concluderen dat de Bitcoin koers de rest overtreft.

Bitcoin heeft traditionele investeringen en sectoren, zoals technologie en goud, overtroffen in absolute opbrengsten en voor risico gecorrigeerde prestaties sinds begin 2023.

Bitcoin is 71% gestegen in 2023

In het overzicht spreekt Goldman Sachs van een stijging van 51% voor Bitcoin dit jaar, maar zoals dat vaak gaat, is de informatie van banken achterhaald. De informatie komt van 17 maart, inmiddels zijn we alweer een paar dagen verder en is Bitcoin 71% gestegen ten opzichte van 1 januari.

Dit is vele malen hoger dan informatie technologie (+16%), communicatiediensten (+15%), consumentengoederen (+11%), Russell 1000 Growth (+10%), goud (+4%) en de S&P 500 (+4%). In dezelfde periode hebben energie en ruwe olie respectievelijk een daling van 11% en 14% gezien.

De olieprijzen zijn gedaald naar het laagste niveau sinds december 2021 en de markt wacht met smart af wat OPEC+ en de VS zullen doen.

Bitcoin biedt veel risico, maar ook opbrengsten

Goldman Sachs laat ook de scores zien van de Sharpe Ratio. Bitcoin scoort hiervoor een 1,9, hoger dan alle andere vermelde activa. Zelfs hoger dan informatie technologie (1,5), de Nasdaq (1,4) en gezondheidszorg (-1,1).

De Sharpe Ratio meet de verhouding tussen de opbrengst van een investering en de hoeveelheid risico die ermee gepaard gaat. Hoe hoger de Sharpe Ratio, hoe beter de investering presteert op risicogebied.

Voor de gein hebben we ook gekeken naar het aandeel van Goldman Sachs zelf, en dit vergeleken met Bitcoin. Laten we het er op houden dat bankenaandelen betere tijden hebben gekend.

The post Analyse bank: Bitcoin presteert beter dan aandelen, grondstoffen en… zichzelf appeared first on BLOX | Nieuws.