Ethereum worstelt momenteel met een sterke weerstand van de trendlijn, maar desondanks vertoont de koers voldoende veerkracht om na elke afwijzing opnieuw op te krabbelen en richting die weerstand te stijgen. Dit patroon herhaalt zich vandaag opnieuw. Gaat de koers nu eindelijk de weerstand doorbreken?

Even iets vooraf …

Laat ik deze analyse beginnen door te benadrukken dat mijn verwachting op de wat langere termijn bearish is. Dit geldt vooral voor Bitcoin, zoals ik besprak in de analyse van gisteren. Het is echter opvallend dat terwijl Bitcoin momenteel onder druk staat, altcoins juist positieve signalen vertonen. Neem bijvoorbeeld Cardano, waar ik een stijging verwacht richting de 28 dollarcent. Dit positieve geluid is niet anders bij Ethereum.

Ethereum terug boven de 1700 dollar?

Op de onderstaande grafiek zie je dat de koers van de op een na grootste cryptomunt al weken tegen een grote weerstand botst. Steeds lukt het niet om deze te doorbeken en schiet de koers weer naar beneden. De Ether wordt weer opgekocht door investeerders en een stijging volgt. Een patroon dat we sinds half augustus al zien uitspelen.

Er blijft kracht in de beweging zitten, en naar mijn mening is het dan ook een kwestie van tijd voordat een uitbraak volgt. Het is belangrijk om vervolgens een dagcandle te sluiten boven de trendlijn om deze uitbraak te bevestigen. Daarna is de ‘sky the limit’, en denk ik dat de koers de 1745 kan aanraken om de high eruit te nemen.

Waarom is er ruimte voor altcoins om te stijgen?

Een scenario wat ik nu heel aannemelijk acht is dat Bitcoin redelijk stabiel blijft, terwijl altcoins een mooie stijging doormaken. Ten eerste wijst de technische analyse erop dat zowel Ethereum als Cardano op het punt staan om belangrijke weerstandsniveaus te doorbreken, wat duidt op kracht in deze altcoins. Daarnaast geeft de Bitcoin-dominantie grafiek ook een signaal af. Een grafiek die laat zien hoe dominant Bitcoin is op de cryptomarkt.

Op de hierboven weergegeven grafiek is overduidelijk te zien dat de koers voortdurend lagere hoogtepunten bereikt. Ook lijkt de recente opwaartse beweging richting de rode lijn te eindigen in een afwijzing. Een nieuw laagtepunt is een kwestie van tijd, en dit zou rond de 48% kunnen zijn.

Dit betekent een verlies aan dominantie voor Bitcoin. De enige bestemming die ik kan bedenken aan dit dominantieverlies is: Ethereum, Cardano en andere altcoins.

The post Analyse: altcoins gaan stijgen, terwijl Bitcoin achterblijft? appeared first on BLOX | Nieuws.