Na een week lang flink kelderen, laat Ethereum vandaag eindelijk groene candles zien. De koers had op een belangrijk punt steun gevonden, met een stijging van ruim vijf procent tot gevolg. Voor verder herstel is echter nog een hoop werk aan de winkel.

Waar hebben we steun gevonden?

Na de flinke dump heeft Ethereum steun weten te vinden op 1.150 dollar (in de onderstaande grafiek te zien als de blauwe zone). Het is in het verleden meerdere malen gebleken dat dit gebied als een zeer sterk supportlevel fungeert. In november is de koers hier al twee keer vanaf gekaatst, zoals te zien is in de afbeelding.

Wat hebben we teruggewonnen?

Met de stijging zijn we boven het gebied uitgekomen waar de koers de afgelopen dagen een range heeft gevormd. Deze ontstaat als de koers voor een langere periode tussen twee prijsniveaus beweegt. Om dit beter in beeld te brengen zoomen we in op de 1-uurs grafiek. In het meest gunstige geval gaat de bovenkant van deze range, waar we de afgelopen dagen tegenaan liepen, een nieuwe supportzone vormen.

Waar lopen we nu tegenaan?

Om te zien waar we mogelijk de volgende weerstand ondervinden, zoomen we weer uit naar de 4-uurs grafiek. Een handige indicator die we hiervoor gebruiken is de ‘Volume Profile’. Deze geeft gebieden aan waar in het verleden veel gehandeld is en waar we in de toekomst dus prijsactie kunnen verwachten.

Wanneer we de Volume Profile trekken over de maand december, zien we dat het meeste volume rond de weerstand van 1.270 dollar ligt. Dit wordt bevestigd door de rode lijn, beter bekend als het ‘Point of Control’. Vanaf dit prijspunt is ook een erg harde neerwaartse impuls ingezet.

Kan Ethereum weer de kar trekken?

Ethereum is niet alleen gestegen ten opzichte van de dollar, aangezien de munt ook tegenover Bitcoin een stijging laat zien. Het gebied (blauwe zone) waar Ethereum momenteel bovenuit komt, is regelmatig het startpunt geweest van belangrijke stijgingen of dalingen. Mogelijk vormt dit level in de toekomst dus weer een nieuwe zone van support.

Met de stijging ten opzichte van Bitcoin en de dollar komen er spannende tijden aan voor Ethereum. Nu we vast hebben gehouden op 1.150 dollar en boven belangrijke prijspunten uitkomen, zijn de eerste tekenen van herstel voorzichtig positief. Er is wel nog een lange weg te gaan, want om in de buurt te komen van de flinke weerstand van 1.270 dollar, moet Ethereum nog eens vijf procent goedmaken.

The post Analyse: 5% stijging voor Ethereum (ETH), verder herstel mogelijk? appeared first on BLOX | Nieuws.