Op zaterdag 20 april heeft de langverwachte bitcoin halving 4.0 plaatsgevonden bij blokhoogte 840,000. Tijdens dit evenement bleef de prijs van bitcoin stabiel rond de $64,000. Er heerst veel optimisme dat deze halving een schok in het aanbod zal veroorzaken, wat kan leiden tot een sterke prijsstijging van bitcoin.

Het begin van de post-halving re-accumulation fase

Rekt Capital heeft aangekondigd dat de periode vóór de halving is geëindigd en dat vandaag de post-halving re-accumulation fase begint. Deze fase wordt gezien als de laatste kans voor investeerders om tegen lagere prijzen in te kopen voordat bitcoin overgaat naar de parabolische fase van de cyclus.

Historisch gezien dient de pre-halving retrace als een langzame opbouw naar de volgende belangrijke fase in de bitcoin halving cyclus. Na de re-accumulation beginnen marktanalisten al nieuwe prijsdoelen voor bitcoin te voorspellen, gebaseerd op data na eerdere halvings. De verwachtingen voor de boven- en ondergrens van bitcoins prijsbereik tijdens deze vierde halving cyclus zijn indrukwekkend. Zo zou de ondergrens rond de $140,000 liggen, en de bovengrens rond de $4,500,000.

Altcoin koers gaat verder dalen?

Ondertussen hebben altcoins een sterke stijging doorgemaakt in de aanloop naar de halving en gedurende het hele eerste kwartaal, om recentelijk een sterke terugval te ervaren. Dit valt samen met de volatiliteit in de prijs van bitcoin. Rekt Capital merkt op dat altcoins hun verwachte traject volgen.

In februari bereikten altcoins een groot dieptepunt. Er was ook een opvallende verkoopgolf onder altcoins tijdens de bitcoin halving gebeurtenis. Vooruitkijkend voorspelt Rekt Capital dat altcoins begin zomer opnieuw een dieptepunt zullen bereiken, wat wijst op de voortzetting van hun cyclische patronen.

Vervolgens zouden de prijzen van altcoins in juli weer flink kunnen stijgen, waarna ze weer dalen aan de eind van de zomer. Vervolgens zou er een hele korte hype rondom altcoins zijn in oktober. Rekt Capital verwacht verder dat de langste altseason hype tegen het eind van dit jaar zal plaatsvinden.


The post Analist voorspelt: laatste kans om bitcoin te kopen voordat het door het dak gaat! appeared first on Bitcoinmagazine.nl.