De Bitcoin koers tikte recent het niveau van 52.000 dollar aan, maar lijkt nu wat problemen te kennen. Michaël van de Poppe is optimistisch over de korte termijn vooruitzichten voor de grootste digitale munt van de markt, maar ziet één valkuil voor Bitcoin.

Correctie voor Bitcoin op de korte termijn?

“De Bitcoin grafiek ziet er fantastisch uit en het momentum is gigantisch. Ik verwacht op de korte termijn een correctie, voordat Bitcoin aan een laatste push richting de 54.000 tot 58.000 dollar begint en daarna zijn we waarschijnlijk klaar met deze pre-halving bullrun”, aldus Van de Poppe.

Overigens is Van de Poppe niet de enige analist die op het moment van schrijven bullish is over de Bitcoin koers. Een andere analist met de naam James CryptoGuru geeft ook een bullish koersverwachting van 61.000 dollar af voor de korte termijn.

CryptoGuru wijst voor zijn voorspelling op verschillende setups van Bitcoin in zijn grafiek en geeft ook indicatoren aan die het bullish momentum van de digitale munt ondersteunen.

Op de vieruurgrafiek ziet CryptoGuru echter een weerstand rond de 52.000 dollar. Bitcoin loopt al enige tijd tegen die weerstand aan. Mochten de bulls erin slagen om definitief boven deze grens te komen, dan kan dat weleens een bullish signaal zijn voor de Bitcoin koers.

Bullish factoren drijven de Bitcoin koers

De bullish voorspellingen voor de Bitcoin koers drijven op verschillende factoren, waaronder de naderende Bitcoin halving, die voor 19 april op het programma lijkt te staan.

We spreken van de halving, omdat hiermee de beloning voor miners voor het produceren van een blok halveert. Op dit moment krijgen miners nog 6,25 Bitcoin per blok en na de halving gaat het nog maar om 3,125 Bitcoin.

Daarmee halveert ook de inflatie van Bitcoin, omdat dit de enige manier is waarop er nieuwe Bitcoin in omloop komen. Verder doen de Spot Bitcoin ETFs het fantastisch. Afgelopen kenden de Spot Bitcoin ETFs een netto-instroom van ruim 2 miljard dollar.

Nu is het de vraag of Bitcoin erin kan slagen om de grens van 52.000 dollar, waar een duidelijke weerstand zichtbaar is, te doorbreken de komende dagen. Vanmiddag gaan de Amerikaanse beurzen weer open en daarna weten we waarschijnlijk meer.

The post Analist voorspelt Bitcoin koers van $58.000 voor halving, maar ziet één valkuil appeared first on BLOX | Nieuws.