Als we de populaire analist Justin Bennett mogen geloven, dan is het binnenkort tijd om altcoins te kopen. Volgens de analist kan Bitcoin een historisch patroon herhalen, dat in het verleden voor gigantische koersexplosies zorgde bij altcoins. Is dit het moment om Ethereum en andere altcoins in te slaan?

Koersexplosie voor altcoins in maart en april?

“Als Bitcoin dit patroon volgt, dan kunnen altcoins zich opmaken voor een gigantische run in maart-arpil. Ethereum steeg met 182 procent in 48 dagen gedurende de april-mei top van Bitcoin in 2021.

De tijd om in te kopen komt eraan, maar we zijn er nog niet naar mijn mening”, aldus Bennett.

We moeten volgens de analist nog even geduld hebben, maar wanneer deze koersexplosies precies komen laat hij ook nog een beetje in het midden.

Gezien zijn weekgrafiek lijkt Bennett te suggereren dat ETH/BTC een gigantische rally naar 0,15636 BTC kan voltooien. Dat zou op het moment van schrijven (tegen de huidige Bitcoin koers) een Ethereum koers van ~8.000 dollar opleveren.

Nieuwe all-time high voor Ethereum?

Daarmee zou Ethereum een nieuwe all-time high noteren, want die ligt momenteel op 4.878 dollar. Zolang Bitcoin zijn koers boven de 50.000 dollar kan houden en het patroon van Bennett uitkomt, lijkt dat een serieuze mogelijkheid.

“Het gestoorde is dat zelfs als ETH/BTC alleen maar terugkomt op het hoogtepunt van 2021/2022, dan zou Ethereum al een nieuwe all-time high noteren. Maar dan moet Bitcoin wel boven de 50.000 dollar blijven.

Dit is natuurlijk een hoop speculatie, maar dat hoort bij de financiële markten”, aldus Bennett.

Verder denkt Bennett dat Bitcoin weleens aan een correctie kan beginnen die de koers tot 30.000 dollar naar beneden trekt. Dit baseert hij op de liquidatie-hittemap, die men gebruikt in de technische analyse om gebieden te identificeren waar grootschalige liquidaties kunnen plaatsvinden.

We spreken van een liquidatie als een handelaar met geleend geld zijn long/shortpositie niet meer kan betalen en gedwongen is om deze te sluiten.

The post Analist: ‘Tijd om altcoins te kopen komt eraan’ appeared first on BLOX | Nieuws.