Crypto-trader Henrik Zeberg, die doorgaans er scepsis is over cryptovaluta, doet een bijzondere voorspelling. Hij denkt dat bitcoin het vorige hoogtepunt van 2021 zou kunnen overtreffen. Hij zet in op een koerswaarde van $99.000 in 2024.

Prijsvoorspelling

Zeberg voorspelt een aanzienlijke stijging van de totale marktwaarde van cryptocurrency’s, om precies te zijn een stijging van 400%. De cryptomarkt zou daarmee in totaal $4,4 biljoen waard worden. Of omgeschreven: $4.400 miljard.

Nadat bitcoin in november 2021 een recordhoogte bereikte en de marktkapitalisatie van de brede cryptomarkt de $3,2 biljoen bereikte, stortte dit in 2022 volledig in.

In zijn analyse ziet Zeberg echter een interessante ontwikkeling in de afgelopen zes maanden: een bullish flag-patroon is terug. Dit patroon is nu doorgebroken en het resulteert dat de marktkapitalisatie kan stijgen naar $4.400 miljard.

Hij zoomt enorm uit en trekt lijnen van de toppen van 2017 en 2021 en extrapoleert daarbinnen een bitcoinprijs. De koers zou in maart 2024 naar de $99.000 kunnen stijgen, aldus de analist.

Volgens Zeberg betekent deze bounce van de afgelopen maanden omhoog als het begin van een aanzienlijke heropleving van de markt. Dit zie je in de grafiek met de lijn die de dalen en dieptepunten uit 2020 en 2022 doortrekt.

Het is niet de eerste keer dat Zeberg een gewaagde voorspellingen doet. In het verleden anticipeerde hij ook al op een groeispurt van bitcoin en andere digitale valuta. Toen de bullmarkt uitbleef schreef hij dit toe aan een dreigende economische recessie.


The post Analist denkt dat cryptomarkt gaat stijgen naar $4.400 miljard appeared first on Bitcoinmagazine.nl.