De populaire, maar nog altijd zeer jonge analist Will Clemente, is ervan overtuigd dat de aandelen van Coinbase op dit moment zwaar ondergewaardeerd zijn. Volgens Clemente zijn de aandelen van het Amerikaanse beursplatform “de grootste durfkapitaal-achtige kans in de publieke aandelenmarkten sinds Tesla.”

Over de afgelopen vijf dagen vielen de aandelen van Coinbase met 16 procent omlaag, wat natuurlijk het gevolg is van de matige koersprestaties van bitcoin en de rest van de markt.

De grootste kans sinds Tesla?

Traditionele investeerders kijken volgens Clemente met een verkeerde bril naar Coinbase. Zij zien het aandeel van Coinbase “puur als een beursplatform”, ondanks de veranderingen die het de afgelopen 12 maanden doorvoerde in zijn structuur.

“Gedurende de bearmarkt maakten ze veel strategische koerswijzigingen om zichzelf te ontwikkelen tot een crypto super app“, zo verklaarde Clemente zichzelf tijdens de Unchained Crypto podcast.

Met name het Coinbase Layer-2 netwerk Base, dat nu voor 5,35 miljard dollar aan waarde beheert en 30,81 transacties per seconde verwerkt, is volgens Clemente een interessante ontwikkeling.

“Over de afgelopen 30 dagen wist Base 30 miljoen dollar aan omzet te genereren voor Coinbase, puur en alleen op basis van de transactiekosten. Dat komt op jaarbasis neer op ongeveer 360 miljoen dollar per jaar”, zo legt hij uit.

Traditionele investeerders zien dit niet

Clemente denkt dat traditionele investeerders de ontwikkeling van onder andere Base niet goed begrijpen. Zij zien de significante activiteit op de blockchain over het hoofd.

“Wall Street weet niet eens wat Base is en ze extrapoleren zeker niet alle potentie van de activiteit die daar momenteel plaatsvindt en de transactiekosten die Coinbase daarmee binnenhaalt”, aldus Clemente.

Coinbase sloot gisteren af op een koers van 218,08 dollar en zal vandaag hoger openen; als bitcoin erin slaagt om de huidige koers van 64.500 dollar te verdedigen tot de opening van de Amerikaanse beurs.

De afgelopen dagen waren voor de algehele financiële markt lastiger. Zo verloor de S&P 500 bijvoorbeeld 3,12 procent, terwijl bitcoin met ongeveer 5 procent daalde.

Met name de geopolitieke spanningen in het Midden-Oosten lijken momenteel voor een neerwaartse druk op de koersen te zorgen.


The post Analist: Coinbase aandelen onderuit, maar ondergewaardeerd appeared first on Bitcoinmagazine.nl.