Als we de populaire analist Kevin Svenson mogen geloven, dan staat bitcoin op het punt om aan zijn traditionele “parabolische rally” te beginnen. Mocht Svenson zijn gelijk krijgen, dan kan bitcoin in een relatief kort tijdsbestek weleens gigantisch stijgen.

‘Bitcoin gaat stijgen’

Kevin Svenson is heel duidelijk in zijn analyse: “Ik denk dat het zonneklaar is dat we momenteel richting de steilere fase van de parabolische trend gaan.” Dat is de derde basis in de diagram, die we ook in de thumbnail van zijn bovenstaande YouTube-video zien.

“Hier staan we nu, jongens. Het begint heel steil te worden. Wat gaat er nu gebeuren? Hoe hoog gaan we stijgen?

Op basis van de geschiedenis kunnen we zeggen dat je in fase 3 een verdubbeling van de koers krijgt. $45.000 maal twee is het target voor de volgende parabolische run. Dat levert een target van $90.000 op voor bitcoin volgens de tekstboeken”, aldus Kevin Svenson.

Een bullmarkt voor bitcoin?

De analist merkt op dat bitcoin over het algemeen aan bullmarkten begint als de wereldwijde liquiditeit (de hoeveelheid geld in het wereldwijde financiële systeem) aan een stijging begint.

Volgens Svenson stijgt bitcoin op dit moment, terwijl de liquiditeit in het financiële systeem juist daalt. Dat suggereert dat de bitcoin koers nog veel verder kan stijgen dan de grote menigte momenteel verwacht, zo is de lezing van Svenson.

Daarvoor moet dus wel die liquiditeit stijgen.

“In de voorgaande bullmarkten begon bitcoin samen met de wereldwijde liquiditeit aan een opwaartse trend. Nu is dat het geval zonder dat de wereldwijde liquiditeit stijgt”, aldus Svenson.

Zodra die ook begint te stijgen kan het volgens de analist weleens heel interessant worden voor bitcoin. Dat zou dan moeten gebeuren als de centrale banken hun beleid omgooien en de financiële markten weer spekken met nieuw kapitaal. Tot dat moment zal het wellicht moeilijk zijn om nieuwe all-time highs te bereiken.

Tenzij de Spot Bitcoin ETFs natuurlijk als een gek bitcoin blijven kopen.


The post Analist: ‘Bitcoin staat voor zijn traditionele parabolische rally’ appeared first on Bitcoinmagazine.nl.