Analist Mike McGlone van Bloomberg Markets deelde zijn visie op de markt en wat hij van bitcoin verwacht. Ook deze schoenmaker blijft bij zijn leest: Bitcoin wordt 100.000 euro. Eigenlijk zei hij dollar, maar aangezien de twee valuta’s evenveel waard zijn maakt het niet uit.

De bitcoin koers is op dit moment maar saai. Af en toe laat de markt van zich horen en dan stijgt bitcoin met een paar procent tot 21.000 euro, om vervolgens weer terug te zakken naar 19.300 euro. Bitcoin bevindt zich al maanden in dit kanaal.

Bitcoin is niet saai, bouwt aan fundament

McGlone ziet dit anders. Hij denkt dat bitcoin juist deze saaiheid nodig heeft om te stijgen en ziet parallellen met de vorige bearmarkt.

“Ik denk dat bitcoin een fundament aan het bouwen is rond 19-20k zoals het deed rond de 5k in 2018-19. Destijds zakte bitcoin zo laag als 3K en nu zijn we op 19K.… dus dat is wat bitcoin doet, het daalt nadat het veel is gestegen.”

Dat fundament zou er zo uit kunnen zien. Het eerste groene vak is de situatie in 2018 en 2019. Het tweede vak zou het fundament kunnen worden waar McGlone over spreekt.

Bron: Tradingview

Tijdens een interview met Stansberry Research merkte de analist op dat bitcoin al een tijdje tegen flinke korting is te verkrijgen.

Bitcoin is het nieuwe goud

Volgens hem is de bearmarkt nu normaal geworden, en hij denkt dat het moeilijk is voor de Amerikaanse centale bank om nog agressiever de rente te verhogen, zeker omdat de hele wereld dan een recessie in dreigt te gaan.

McGlone maakte de vergelijking met de crash op Wall Street in 1929. Deze werd voornamelijk veroorzaakt door gesynchroniseerde pogingen van Amerikaanse banken en de Federal Reserve om marktspeculatie te bestrijden. Na de crash schoot de goudprijs omhoog toen beleggers het edelmetaal kochten om zich te beschermen tegen de economische crisis.

In de vorige eeuw hadden mensen goud om zich te beschermen, hedendaags kan iedereen gebruik maken van bitcoin.

Bitcoin tegen korting verkrijgbaar

‘Ik denk dat het een kwestie van tijd is voordat de bitcoin koers naar 100.000 stijgt. Bitcoin krijgt nu veel klappen, maar zie dit als een korting. Kijk maar naar het voortschrijdend gemiddelde van 100 en 200 weken.’

In de geschiedenis van bitcoin gebeurt het vrijwel nooit dat de koers onder het gemiddelde van de afgelopen 100 weken duikt. Maar als dat gebeurt dan was er altijd nog het gemiddelde van 200 weken om als ondersteuning voor te dienen.

McGlone heeft gelijk in zijn stelling dat bitcoin tegen korting wordt verhandeld, het gebeurt bijna nooit dat de koers onder gemiddelde van 200 weken daalt.

Dat zie je in de grafiek hieronder, de blauwe lijn staat voor 100 weken en de oranje voor 200 weken. Dit is de eerste keer dat de koers vol overtuiging voor lange tijd onder de oranje lijn duikt.

Bron: Tradingview

Volgens hem kan de opkomst van bitcoin in de komende tien jaar ook worden gekatapulteerd door het afnemende aanbod en de toenemende acceptatie.

‘Aanbod daalt door code, vraag en adoptie stijgen. Bitcoin is een digitale benchmark.’ Verder noemt hij bitcoin het snelste paard in de race, terwijl de crypto eigenlijk nog maar een klein deel van alle activa ter wereld beslaat. Genoeg ruimte om te groeien dus.

Bitcoin 100.000 euro

Het wordt tijd om op de stoel van de waarzegger te zitten. Hoe kan zo’n groei naar 100.000 euro er uit zien?

In de grafiek hieronder een populaire weergave van de bitcoin koers. Deze is logaritmisch, de groene en rode vakken geven opvolgende bull- en bearmarkten aan. De zwarte bogen houden stand sinds het begin van bitcoin, op de coronacrash na dan.

Bron: Tradingview

Dit is geen financieel advies, en zeker geen koersvoorspelling, maar een van de miljarden mogelijke verlopen van de koers. Als de geschiedenis enige garanties kan bieden voor de toekomst, dan zou bitcoin na de halving (stippellijn) in 2024 kunnen stijgen naar 100.000 euro.

The post Analist: bitcoin heeft bodem bereikt en kan richting 100.000 euro appeared first on BLOX | Nieuws.