De Bitcoin halving staat voor de deur en sinds het bereiken van de all-time high van 73.800 dollar op 14 maart is de koers extreem wisselvallig. Volgens de populaire analist Rekt Capital is het op dit moment zaak om rustig te blijven. Vannacht zagen we bijvoorbeeld een correctie die de Bitcoin koers onder de 60.000 dollar bracht, maar dat zijn volgens Rekt Capital momenten waarop de markt een verkeerde indruk kan krijgen.

Veel mensen zien dat als een neerwaartse trendbreuk van Bitcoin, terwijl Rekt Capital het ziet als een goed moment om in te stappen.

Gaat Bitcoin gewoon weer omhoog?

Zodra Bitcoin onder de “normale koersrange” terechtkomt, is dat volgens de analist een “neppe neerwaartse trendbreuk.” In de onderstaande grafiek laat hij zien dat we tijdens deze cyclus meerdere malen dergelijke correcties zagen, die vervolgens allemaal resulteerden in een hervatting van de opwaartse trend.

Uit de woorden van de analist blijkt dat hij daar op dit moment nog precies zo over denkt. Vandaag zagen we precies hetzelfde gebeuren met de Bitcoin koers. Midden in de nacht dook de Bitcoin koers onder de 60.000 dollar, maar enkele uren later staan we alweer op 64.700 dollar.

Uurgrafiek Bitcoin. Bron: Tradingview

Vandaag is het vooral aftellen geblazen richting de volgende Bitcoin halving. Als we op het huidige tempo doorgaan, zal de halving vannacht om ongeveer 00.15u plaatsvinden.

Bitcoin Halving countdown. Bron: wachter.guru

Ook over die gebeurtenis is Rekt Capital vooral bullish. Niet per se op de korte termijn, maar vooral over de komende anderhalf jaar.

Bitcoin koers nog niet op zijn piek

Voor deze cyclus is de Bitcoin koers nog niet op zijn piek aangekomen, zo is de overtuiging van Rekt Capital: “Als de geschiedenis zich herhaalt, dan zal de volgende bullmarkt piek ongeveer 518-546 dagen na de halving plaatsvinden. Dat zou betekenen dat we ergens van september tot oktober 2025 de absolute koerstop bereiken met Bitcoin.”

Gisteren deelde Rekt Capital nog een grafiek waarin hij de Bitcoin koers van 62.200 dollar een “koopje” noemde. Daar lijkt hij na de extreme stijgingen van de afgelopen uren gelijk in te krijgen, al mogen we natuurlijk niet te vroeg juichen.

We hebben immers vaker gedacht dat de koersdalingen tot het verleden behoorden. Veel hangt ook af van de ontwikkelingen in het Midden-Oosten, waarbij het natuurlijk te hopen is dat de boel niet escaleert.

The post Analist: ‘Bitcoin gaat zijn opwaartse trend hervatten’ appeared first on BLOX | Nieuws.