Het besluit van de Amerikaanse SEC over de Solana ETF kan mogelijk afhangen van de vraag of Trump of Biden wint, aangezien beiden een enorme invloed kunnen zijn op de regelgeving van cryptocurrency. 

19b-4 formulieren ingediend

De CBOE (Chicago Board Options Exchange) heeft de 19b-4 formulieren voor de Solana ETFs ingediend bij de Amerikaanse SEC (Securities and Exchange Commission). Dit formulier informeert de SEC over de voorgestelde regelwijzigingen door een SRO (Self Regulatory Organization) die toezicht houdt op een sector. De SEC nodigt vervolgens publieke reacties uit en publiceert alle feedback over de voorgestelde wijzigingen. 

De CBOE heeft voorgesteld om de spot SOL ETF te verhandelen voor VanEck en 21Shares. De SEC heeft de mogelijkheid om tot maart 2025 te reageren op dit voorstel. Dit proces is vergelijkbaar met het proces voor de Bitcoin en Ethereum ETFs. 

Goedkeuring afhankelijk van presidentsverkiezingen

Veel analisten zijn ervan overtuigd dat de goedkeuring van de Solana ETFs afhankelijk is van de uitslag van de Amerikaanse presidentsverkiezingen van 2024. Als Donald Trump wint, nemen de kansen op goedkeuring toe, terwijl een overwinning van Biden de kansen kan verkleinen. 

Bloomberg ETF specialist Eric Balchunas liet daarover het volgende weten:

“Als Biden wint, zijn deze bij aankomst al dood. Als Trump wint, is alles mogelijk.”

De invloed van het politieke klimaat

De goedkeuring van de Solana ETFs kan aanzienlijk beïnvloed worden door het politieke klimaat. Zo zijn analisten van mening dat het standpunt van de volgende regering over regelgeving essentieel zullen zijn. Een overwinning van Trump in 2024 kan de goedkeuringskansen vergroten, gezien de meer cryptovriendelijke houding van de Republikeinse partij. 

Omgekeerd kan een overwinning van Biden leiden tot een strengere regelgeving en lagere kansen op goedkeuring. Hoe dan ook, iedereen zit op het puntje van hun stoel om te kijken wat er gebeurt met de Solana ETFs. De markt heeft positief gereageerd op de aankondiging van de Solana ETFs, zoals blijkt uit de recente prijsstijgingen. We kunnen in ieder geval zeggen dat een goedkeuring een belangrijk gevolg zal hebben voor de cryptomarkt. 

Samenvatting

De SEC heeft tot maart 2025 om een besluit te nemen over de Solana ETFs, maar we kunnen in ieder geval zeggen dat de komende Amerikaanse presidentsverkiezingen hier een grote invloed op zullen hebben. Ondanks hindernissen op het gebied van regelgeving kan de steun van Trump de kansen op goedkeuring vergroten, terwijl Biden de kansen juist kan verkleinen. Hoe dan ook, de Solana ETFs zullen een belangrijke invloed zijn op de cryptomarkt. 


The post Amerikaanse verkiezingen mogelijk doorslaggevend voor goedkeuring SOL ETF appeared first on Bitcoinmagazine.nl.