PayPal heeft zijn nieuwe stablecoin PayPal USD (PYUSD) geïntroduceerd. Deze munt is nu beschikbaar voor Venmo-gebruikers.

Tikkie van Verenigde Staten

Venmo is een app van PayPal waarmee je geld kunt verzenden en ontvangen van vrienden en familie. Het is een veilige en gemakkelijke manier om af te rekenen voor etentjes, cadeautjes of andere uitgaven. Een soort Tikkie voor de VS dus.

In eerste instantie is PYUSD alleen beschikbaar voor een selecte groep gebruikers op Venmo, maar het bedrijf heeft aangekondigd dat de toegang in de komende weken zal worden uitgebreid naar alle Venmo-gebruikers.

Gratis geld verzenden tussen PayPal en Venmo

Een opvallend kenmerk van deze ontwikkeling is de belofte van gratis stablecointransfers tussen PayPal- en Venmo-gebruikers. Dit is een interessante ontwikkeling op het gebied van wallet-interoperabiliteit op grote schaal. Daarnaast kunnen personen externe wallets gebruiken en handelaren die betalingen in PYUSD accepteren, ook overdrachten van Venmo-gebruikers ontvangen. Het is echter belangrijk op te merken dat er kosten voor het blockchain-netwerk van toepassing zijn.

PYUSD, een op Ethereum gebaseerde stabiele munt, is gekoppeld aan de waarde van de Amerikaanse dollar en werd gelanceerd door PayPal in augustus. Momenteel hebben gebruikers de mogelijkheid om PYUSD aan te schaffen op verschillende beurzen, waaronder Crypto.com, Coinbase en Kraken.

Wat zijn stablecoins?

Voor degenen die niet bekend zijn met het concept: stablecoins zijn digitale activa die zijn ontworpen om een stabiele waarde te behouden, vaak gekoppeld aan een algemeen erkende valuta zoals de Amerikaanse dollar.

De marketcap van PYUSD bedraagt 44,3 miljoen dollar, dat is minder dan die van Tether (USDT), en USDC van Circle. Ook de dollar van Paxos Trust heeft een (iets) grotere marketcap.

Naast PYUSD kunnen Engelstalige PayPal-gebruikers ook een reeks andere crypto’s kopen op het platform. Dit zijn de grote, bekende jongens. Gebruikers kunnen Bitcoin, Bitcoin Cash, Ethereum en Litecoin kopen en verkopen.

Stem jij BLOX naar de top? Laat je horen en maak kans op een prijs!

Geniet jij dagelijks van BLOX? Laat dan van je horen! BLOX is namelijk maar liefst twee keer genomineerd voor Website van het jaar in de categorieën ‘Financieel’ en ‘Financiële apps’! En om deze prijzen daadwerkelijk in de wacht te slepen, hebben wij jouw stem dubbel nodig. Stem dus snel op zowel de site als op onze app en maak ook nog eens kans op toffe prijzen! Stemmen kan tot en met 20 oktober. Kunnen we rekenen op jouw support?

The post Amerikaanse Tikkie-app kan betalingen uitvoeren met crypto van PayPal appeared first on BLOX | Nieuws.