De langverwachte goedkeuring van de Spot Bitcoin ETFs in de Verenigde Staten door de Securities and Exchange Commission (SEC) is op meerdere manieren extreem bullish voor Bitcoin. Ten eerste omdat er hierdoor een gigantische bak aan nieuw kapitaal richting Bitcoin kan stromen, ten tweede omdat de Amerikaanse overheid hiermee als het ware groen licht geeft aan Bitcoin als financiële asset.

Een ander indirect positief effect is dat Azië hierdoor de druk van het Westen voelt en mogelijk ook snel Spot Bitcoin ETFs gaat toelaten.

Azië schrikt van goedkeuring Spot Bitcoin ETFs?

Het is algemeen bekend dat Amerika en China op economisch vlak heel erg naar elkaar kijken. Nu dreigt Amerika met de goedkeuring van de Spot Bitcoin ETFs een voorsprong op te bouwen op het gebied van Bitcoin.

Zeker als je bedenkt dat China in 2021 ook een algeheel verbod op Bitcoin mining instelde, terwijl er in principe al een verbod op investeringen was. Nu krijgen investeerders het op slinkse manieren voor elkaar om die verboden te omzeilen, maar echt positief is het niet voor Bitcoin.

In de Verenigde Arabische Emiraten, Singapore en Hong Kong zijn inmiddels al wetgevingskaders opgezet om crypto-gerelateerde bedrijven aan te trekken.

De goedkeuring van een Spot Bitcoin ETF is voorlopig nog niet aan de orde. Maar Hong Kong, wat door velen als een verlengstuk van China wordt gezien, lijkt een grote kanshebber als volgende land voor een Spot Bitcoin ETF. Zij spraken eerder hun intenties uit over het accepteren van Spot Bitcoin ETFs.

Welke landen zullen Amerika volgen?

Landen als het Verenigd-Koninkrijk, Hong Kong, Singapore en Japan zullen in ieder geval nadenken over Spot Bitcoin ETFs.

Mocht het in Amerika een grandioos succes worden, dan kan dat namelijk weleens voor een gigantische uitstroom van kapitaal zorgen voor die landen. Investeerders die blootstelling willen zullen er dan voor kiezen om het land te verlaten.

Australië lijkt de eerste te worden die in de voetsporen van Amerika volgt. Zij verwachten in het eerste of tweede kwartaal van 2024 een Spot Bitcoin ETF op de markt toe te laten, zo blijkt uit de woorden van een in Brisbane gevestigde advocaat bij Clyde & Co.

“Australië loopt duidelijk voor op Hong Kong en Singapore in deze fase”, zo voegt hij daar nog aan toe.

The post Amerikaanse Spot Bitcoin ETFs verhogen druk op China en heel Azië appeared first on BLOX | Nieuws.