Senator Bill Hagerty heeft een voorstel ingediend om cryptobeurzen beter te beschermen tegen inmenging van de Amerikaanse financiële waakhond. De Securities and Exchange Commission (SEC) lijkt weinig op te hebben met cryptocurrency, dus een helpende hand komt als geroepen.

Crypto beschermen tegen overheidsinstanties

Bill Hagerty is een senator en vertegenwoordigt namens de Republikeinse partij de staat Tennessee. In een persbericht zegt de politicus dat zijn Digital Clarity Act van 2022 een middel is cryptocurrency beurzen te beschermen tegen de SEC.

Daarnaast haalt hij ook aan dat er meer duidelijkheid moet komen over hoe digitale activa moeten worden geclassificeerd. Er is een debat gaande of dit onder de verantwoordelijkheid valt van de SEC, de CFTC of van de OCC. Al die afkortingen zijn voor nu niet van belang, het zijn Amerikaanse overheidsinstanties die allemaal invloed willen uitoefenen op crypto.

Onduidelijke regels houdt groei tegen

Haggerty zegt dat onduidelijke regelgeving het lastig maakt om te investeren in bedrijven en dat de crypto-industrie zo moeilijk nieuwe banen in de VS kan scheppen. Dit belemmert niet alleen de groei van de sector, maar zorgt er ook voor dat er minder geld en talent naar de VS komt.

Haggerty in het persbericht:

‘Het huidige gebrek aan duidelijkheid over de regelgeving voor digitale activa stelt ondernemers en bedrijven voor een keuze: navigeren door de aanzienlijke onduidelijkheid in de regelgeving in de VS, of overzee verhuizen naar markten met duidelijke regelgeving voor digitale activa.’

Hij deelt ook even een speldenprik uit naar de zittende president:

‘Helaas ontmoedigt deze onzekerheid investeringen en het creëren van banen hier in Amerika en brengt het leiderschap van de Verenigde Staten in deze transformationele technologie op zo’n cruciaal moment in gevaar.’

‘Deze wetgeving is een belangrijke stap in de richting van het bieden van de broodnodige zekerheid aan intermediairs voor digitale activa en het wegnemen van de toetredingsdrempels die momenteel de groei en liquiditeit van de Amerikaanse cryptocurrencymarkten belemmeren.’

Helaas is zijn voorstel niet gedetailleerd genoeg om er echt in te duiken. We zijn namelijk wel benieuwd welke specifieke handhavingsacties van de SEC hij bedoelt. Het is lastig te achterhalen wat hij in de praktijk nou precies wil doen om cryptobeurzen te beschermen.

Tennessee zet vol in op nieuwe banen in crypto

Hagerty vertegenwoordigt Tennessee en samen met lokale collega-politici wil hij banen naar zijn staat halen.

Tennessee heeft daarom in mei een wetsvoorstel aangenomen om DAO’s te legaliseren. Een DAO is een organisatie zonder centrale leiding, maar waar mensen van over de hele wereld aan bijdragen en stemmen door middel van crypto.

De enige andere staat die DAO’s erkent is Wyoming. Beide staten staan niet bekend om hun tech-industrie, althans niet zoals California met Silicon Valley.

‘Met deze nieuwe bedrijfsstructuur zal Tennessee een baken zijn voor investeringen in blockchain en nieuwe banen’, zegt Powell tegen de Nashville Scene. ‘Net zoals Delaware een hub werd voor traditionele BV’s of zuid Dakota voor creditcardmaatschappijen.’

In februari stelde dezelfde Powell voor om de wet te wijzigen om crypto, blockchain en NFT’s toe te voegen aan de lijst van geautoriseerde investeringen voor lokale overheden.

“Ik wil zien of mijn staat en mijn stad, ik vertegenwoordig Nashville, een leider kunnen zijn als het gaat om blockchain-technologie. Ik denk dat het belangrijk is om wetgeving te promoten die een pro-blockchainomgeving creëert.’

Een paar maanden later werd bekend dat Tennessee een bedrijf zocht die hun crypto willen bewaren. De staat heeft namelijk meer dan 1 miljard dollar aan crypto in beheer, al dan niet van hunzelf.

The post Amerikaanse politicus wil crypto exchanges beschermen tegen inmenging SEC appeared first on BLOX | Nieuws.