De Amerikaanse overheid lijkt van plan om voor 2 miljard dollar aan Bitcoin te verkopen. Gisteren stuurde het plotseling 30.175 Bitcoin richting Coinbase vanuit de voorraad die het bezit als gevolg van het oprollen van Silk Road.

Silk Road was een zogenaamde darknet-marktplaats, waarop mensen drugs en andere ellende konden kopen met Bitcoin.

Waarom verkoopt Amerika zijn Bitcoin?

Het lijkt erop dat Amerika de koers van ~66.000 dollar als een goed moment ziet om zijn Bitcoin te verkopen. Uiteindelijk was het Arkham Intelligence dat als eerste wist te ontdekken waar de Bitcoin vandaan kwamen en dat Coinbase de bestemming was.

In maart 2023 verkocht de Amerikaanse overheid voor het laatst een deel van zijn Bitcoin. Destijds ging het om 10.000 Bitcoin die een bedrag van ongeveer 216 miljoen dollar opleverden.

De Amerikaanse overheid krijgt hierbij hulp van de U.S. Marshals Service, één van de grootste verkopers van Bitcoin tot nu toe. Volgens data van onderzoeker Jameson Lopp verkochten de Marshals al 195.000 Bitcoin voor de Amerikaanse overheid.

Strubbelingen binnen de overheid

Ondanks pogingen van wetgevers om de Amerikaanse overheid ervan te overtuigen om de Bitcoin al strategische asset aan te houden, kiezen ze er in toenemende mate voor om te verkopen.

Het lijkt erop dat ze bij de Amerikaanse overheid weinig moeten hebben van Bitcoin. Terwijl het op deze manier “in beslag nemen” van Bitcoin een hele strategische manier kan zijn om meer Bitcoin te verzamelen, zonder direct aan te geven dat ze bullish zijn over de digitale munt.

Dat zou natuurlijk anders zijn als ze gewoon besluiten om Bitcoin te kopen, dan zou de wereld te klein zijn. Daarmee zouden ze in principe aangeven dat ook zij langzaam het vertrouwen in de Amerikaanse dollar verliezen.

Maar goed, de realiteit is dat ze nu weer verkopen en dat is niet goed voor de Bitcoin koers. Het is te hopen dat de ETFs deze verkoop van 2 miljard dollar aan Bitcoin kunnen opvangen.

The post ‘Amerikaanse overheid wil $2 miljard aan Bitcoin verkopen’ appeared first on BLOX | Nieuws.