De Amerikaanse Senator Elizabeth Warren staat bekend als iemand die Bitcoin en crypto haat. Volgens Warren is Bitcoin vooral aantrekkelijk als betaalmiddel voor criminelen en om die reden probeert ze de digitale munt op allerlei manieren tegen te houden. Haar nieuwe poging betreft de “Bitcoin Ban Bill” die is opgesteld in samenwerking met bankiers…

Komt er een Amerikaans verbod op Bitcoin?

De kans dat Elizabeth Warren slaagt in haar poging om Bitcoin te verbieden is minimaal. Kijk bijvoorbeeld naar de reactie van de markt op dit soort ontwikkelingen. De Bitcoin koers lijkt amper tot niet te schrikken van het geschreeuw en protesteer van de Amerikaanse Senator.

Nu blijkt uit de bovenstaande tweet van Bitcoin-journalist Dennis Porter dat bankiers Elizabeth Warren en haar partner Roger Marshall hielpen met het schrijven van het wetsvoorstel om Bitcoin te verbieden.

Volgens Senator Marshall is het inschakelen van de hulp van bankiers een goede zet geweest om de gevaren van Bitcoin beter in kaart te brengen.

Ergens is dat natuurlijk een vreemde ontwikkeling, omdat Bitcoin voor een deel van de bankensector een bedreiging vormt. Wat dat betreft is het logisch dat bankiers er heel goed in zijn om de gevaren van Bitcoin voor de Amerikaanse samenleving aan te wijzen.

Elizabeth Warren is boos op Bitcoin

Daar stopt het gezeur van Elizabeth Warren over Bitcoin overigens niet. Ze is ook niet blij met het feit dat Bitcoin-bedrijven als Coinbase veel oud-militairen of politici van de Verenigde Staten aannemen.

Volgens Warren is dit onderdeel van de strategie om Bitcoin buiten schot te houden. Deze mensen weten immers precies wat ze moeten doen om de aandacht weg te houden van de potentiële slechte invloeden van de digitale munt.

Natuurlijk is het zo dat Bitcoin weleens wordt gebruikt door criminelen, maar tot op heden is nog niet aangetoond dat het om significante bedragen gaat. Wat de bankensector betreft is er voldoende bewijs dat vooral de Amerikaanse dollar een valuta is die het voor criminelen makkelijk maakt om hun sporen uit te wissen.

Op de Bitcoin blockchain daarentegen is dat helemaal niet zo eenvoudig…

The post ‘Amerikaanse overheid werkt samen met banken om Bitcoin te verbieden’ appeared first on BLOX | Nieuws.