De Amerikaanse overheid deelt dat ze van plan zijn om ongeveer $117 miljoen aan bitcoin te verkopen. Deze cryptocurrency’s komen bij online dark-net marktplaats Silk Road vandaan.

Het geld werd in beslag genomen bij Ryan Farace en Joseph Farace. Ze zijn veroordeeld voor hun rol in samenzwering voor het witwassen van geld.

Het Amerikaanse ministerie van Justitie onthulde dat meer dan 2.933 bitcoin terug hebben gevonden bij de familie Farace. Het gaat om een bedrag ter waarde van ongeveer $117 miljoen. De 38-jarige Ryan Farace en zijn 72-jarige vader Joseph Farace werden eerder deze maand veroordeeld.

De officiële kennisgeving van verbeurdverklaring laat zien dat ze de digitale activa gaan “vernietigen”. Op 10 januari is er een periode gestart waarin er verzoekschriften kunnen worden ingediend. Hiervoor is 60 dagen uitgeschreven. Als daarin niets geks gebeurt, zal het geld een nieuwe eigenaar krijgen.

Ryan Farace werd eerder in 2018 ook al eens veroordeeld. Hij was betrokken bij de productie en verkoop van Xanax-pillen onder het pseudoniem ‘Xanaxman.’ De overheid meldde dat Farace voor deze transacties meer dan 9.138 bitcoin ontving, wat overeenkomt met ongeveer $364 miljoen.

Volgens de laatste ontwikkeling kreeg Ryan Farace op 5 januari nog eens 54 maanden gevangenisstraf, terwijl Joseph Farace werd veroordeeld tot 19 maanden.


The post Amerikaanse overheid gaat $117 miljoen aan bitcoin van Silk Road verkopen appeared first on Bitcoinmagazine.nl.