De bitcoin koers steeg deze maand met 23 procent, al beginnen de bulls op dit moment enige weerstand te ervaren. Tijdens de Amerikaanse handelsuren steeg de bitcoin koers met ongeveer 12 procent, zo weet Matrixport te melden. Andere regio’s die een significant bijdrage leverden waren Europa met 7 procent en Azië met 4 procent.

Amerika cruciaal voor de bitcoin koers

Wat dat betreft kunnen we veilig concluderen dat Amerika op dit moment cruciaal is voor de bitcoin koers. Dat heeft natuurlijk alles te maken met de Spot Bitcoin ETFs die op 11 januari lanceerden en tot op heden een razend succes lijken voor de markt.

De bovenstaande grafiek van HODL15Capital toont hoe de Spot Bitcoin ETFs wekelijks meer bitcoin kopen dan de miners produceren. Zo dragen zij eraan bij dat de bitcoin koers op niveau blijft.

Ook een mysterieuze whale “Mr. 100” die zijn bitcoin per 100 stuks inkoopt, blijft agressief op de koopknop drukken. Zo kocht hij de afgelopen dagen weer voor mijoenen dollars aan bitcoin bij.

Het is niet duidelijk of Mr. 100 een Amerikaan is, omdat hij zijn aankopen op de meest willekeurige momenten doet. De kans is aanwezig dat hij simpelweg met kooporders op bepaalde niveaus werkt.

Investeerders springen op bitcoin?

Ondertussen lijkt er volgens Jag Kooner een ontwikkeling gaande die bitcoin tot een populaire asset maakt.

“Nu de inflatie boven de comfortzone van centrale bankiers blijft hangen, verwacht men een langere periode van hoge rentes”, aldus Jag Kooner. Dat kan er in theorie toe leiden dat mensen eerder voor een asset als bitcoin kiezen, om zichzelf te beschermen tegen de inflatie.

Kiezen ze voor aandelen, dan lopen zij het risico dat bedrijven in de problemen komen door de hogere rentes die waarschijnlijk langer op dit niveau blijven door de stugge inflatie.

Daarnaast is natuurlij ook de bitcoin halving in aantocht, die normaal gesproken voorafgaat aan iedere bullrun van bitcoin. Dat zou de digitale munt ook nog een impuls kunnen geven.


The post Amerikaanse markt drijvende kracht achter de bitcoin koers appeared first on Bitcoinmagazine.nl.