De Amerikaanse consumentenprijsindex (CPI) van maart werd onlangs gepubliceerd en overtrof de verwachtingen van beleggers. De recente gegevens laten zien dat maart de tweede opeenvolgende maand van stijgende inflatie was. Het belangrijkste is dat dit betekent dat het potentieel voor een renteverlaging door de Amerikaanse Federal Reserve drastisch is verminderd.

Inflatie Verenigde Staten overtreft verwachtingen, bereikt 3,5%

De kerninflatie, waarbij fluctuerende prijzen voor voedsel en energie niet worden meegerekend, overstijgt de voorafgaande ramingen. Analyse van recente data toont aan dat de Consumentenprijsindex (CPI) met 0,4% is toegenomen tegenover februari, en op jaarbasis met 3,8% is gestegen. Deze cijfers wijken af van de oorspronkelijk gespeculeerde waarden van respectievelijk 0,3% en 3,7%.

“De index voor onderdak steeg in maart, net als de index voor benzine. Samen droegen deze twee indexen bij aan meer dan de helft van de maandelijkse stijging van de index voor alle artikelen. De energie-index steeg in maart met 1,1 procent. De voedingsmiddelenindex steeg in maart met 0,1 procent. De index voor voedingsmiddelen thuis bleef ongewijzigd, terwijl de index voor voedingsmiddelen buitenshuis in maart met 0,3 procent steeg,” aldus het persbericht van het Bureau of Labor Statistics.

Nu de CPI-gegevens openbaar zijn, zullen alle ogen gericht zijn op de opmerkingen van Fed-voorzitter Jerome Powell. Eerder werd Amerikaanse burgers verteld dat ze in 2024 drie renteverlagingen konden verwachten. Maar gezien de recente inflatiecijfers wordt de kans dat dit gebeurt steeds kleiner.

Bitcoin koers daalt door impact van inflatie op crypto

Onmiddellijk nadat het inflatiecijfer voor maart openbaar werd gemaakt, daalde de prijs van bitcoin naar minder dan $ 70k en kwam bijna in de buurt van $ 68k. Bitcoin veerde echter snel weer op en kwam terug boven het niveau van $ 70k. Hieruit blijkt dat Bitcoin niet werd beïnvloed door de recente inflatiecijfers, zoals traders hadden verwacht.

Desondanks is de consumentenprijsindex een belangrijk gegeven die de crypto markt wel degelijk beïnvloedt. Soms, wanneer investeerders merken dat het inflatiecijfer hoog wordt, verplaatsen ze meestal hun activa, zoals obligaties en aandelen, en kopen ze cryptocurrencies. Dit komt voornamelijk omdat cryptocurrencies als bitcoin gezien worden als een manier om geld te beschermen tegen inflatie.

In sommige gevallen kunnen ze hun geld verplaatsen van cryptocurrencies naar obligaties en aandelen als de CPI-gegevens laten zien dat de inflatie daalt.

Op het moment van schrijven ligt bitcoin volgens data van CoinMarketCap nog steeds boven de $ 70k, ethereum is gestegen tot meer dan $ 3500 en binance coin hangt rond de $ 600. Bovendien is de algemene crypto markt bullish, met een marktkapitalisatie die met 2% is gestegen tot $ 2,64 biljoen.

coinmarketcap data 11 april

Nu de markten er bullish uit zien, zijn er veel mensen die willen profiteren van mogelijke stijgende koersen door te investeren in crypto projecten. Twee nieuwe cryptomunten die de afgelopen dagen veel de aandacht weten te trekken zijn Dogeverse en 99Bitcoins. Is dit het moment om in deze crypto te investeren?

Nieuwe crypto dog meme Dogeverse trekt aandacht met aantrekkelijke pre sale

Dogeverse, een nieuwe variant van Dogecoin, zou een veelbelovende crypto investering kunnen zijn vanwege zijn unieke kenmerken in vergelijking met andere crypto meme coins. Als eerste doge-token dat beschikbaar is op meerdere blockchains, waaronder Ethereum, Polygon, BNB, Solana, Base en Avalanche, biedt Dogeverse flexibiliteit en toegankelijkheid.

De presale van Dogeverse is bijzonder aantrekkelijk, met 30 miljard van de 200 miljard tokens aangeboden tegen een lagere prijs. Dit biedt een uitstekende kans voor vroege investeerders om in te stappen voordat de waarde mogelijk toeneemt. Bovendien kunnen gebruikers hun Dogeverse tokens staken om een passief inkomen te verdienen, met 10% van de totale voorraad gereserveerd voor beloningen.

Dogeverse richt zich op het opbouwen van een sterke community over verschillende blockchains door hoge staking rendementen aan te bieden en een deel van de tokens te reserveren voor staking.

Dogeverse presale

Gezien de populariteit van de Dogecoin meme en de positionering van Dogeverse als een van de beste staking coins van 2024, lijkt Dogeverse kopen een aantrekkelijke optie voor de toekomst. Met een goed gestructureerde presale en de potentie voor meerdere exchange listings in de toekomst, zou Dogeverse een goede investering kunnen zijn.

Investeren in het 99Bitcoins crypto learn-to-earn platform?

Investeren in 99Bitcoins kan een aantrekkelijke optie zijn. Het platform heeft zich gevestigd als een grote bron van kennis en informatie over Bitcoin en andere cryptocurrencies, waardoor het toegankelijk is voor nieuwkomers door middel van niet-technische blogs en eenvoudige tutorials.

Met de introductie van het Learn-to-Earn-platform rond het $ 99BTC token, biedt 99Bitcoins een unieke kans om te leren over cryptocurrency en tegelijkertijd beloond te worden met $ 99BTC tokens. Dit stimuleert gebruikers om actief deel te nemen aan het leerproces.

 

Bovendien biedt het platform exclusieve voordelen voor tokenhouders, zoals toegang tot stakingbeloningen, extra trainingscursussen, exclusieve webinars, handelssignalen en vip-communitygroepen. Dit verhoogt de waarde van het bezit van $ 99BTC tokens.

De mogelijkheid om $ 99BTC tokens in te zetten voor staking-beloningen op de ETH Chain biedt een extra passieve inkomstenstroom. Met meer dan 700.000 leden en cross-blockchain-integratie, positioneert 99Bitcoins zich als een veelbelovend platform om tijdens de presale in te investeren.


The post Amerikaanse inflatie schiet omhoog naar 3,5% – Wat betekent dit voor de toekomst van crypto? appeared first on Bitcoinmagazine.nl.