Het is nogmaals raak in de Verenigde Staten. De laatste weken stappen er veel winkelketens en merken over op de acceptatie van crypto als betaalmiddel. Chipotle, een populaire keten voor Mexicaans eten, is de laatste die deze stap maakte.

Betalen via Flexa

Het fastfoodbedrijf gaat nu cryptocurrency accepteren via Flexa, een digitaal betalingsplatform. Flexa maakt het mogelijk om met maar liefst 98 valuta te betalen, waaronder bitcoin, ethereum en dogecoin. Hiermee is Chipotle het zoveelste bedrijf dat de afgelopen tijd crypto accepteert. Hierdoor is het mogelijk om je crypto te spenderen bij een van de 3000 filialen van de keten.

Klanten moeten wel de Gemini of SPEDN app downloaden om Flexa te gebruiken, meldt The Block Crypto. Deze apps zijn nodig om crypto op te slaan. Klanten kunnen vervolgens Flexa gebruiken en er in de winkel op tikken om een betaling te doen.

Ook een winkel in Roblox

Chipotle heeft in de herfst ook een winkel in het ‘metaverse spel’ Roblox geopend tijdens halloween. Spelers konden hun Roblox-poppetje aankleden met Chipotle thema-kleding. Zo waren er bijvoorbeeld kostuums als een zak chips als een spook of een burrito mummie.

De eerste 100.000 online gebruikers met het halloween-thema kregen gratis burrito’s, die in fysieke winkels konden worden ingewisseld voor echte exemplaren.

Crypto is hip in Amerikaanse winkels

In de afgelopen twee maanden kwam ook al naar buiten dat modemerken Gucci en Balenciaga crypto accepteren in Amerikaanse winkels. Daarnaast accepteert ook horlogemerk Tag Heuer sinds kort crypto in hun filialen in de Verenigde Staten. Als deze adoptie op dit tempo doorgaat, kan men binnen no-time overal met crypto betalen.

The Block Crypto meldt dat dit ook niet eens het eerste fastfood restaurant is. Blijkbaar is het al sinds 2013 mogelijk om met crypto te betalen in (waarschijnlijk Amerikaanse) Subway filialen. Ook de Pizza Hut accepteert dit, maar dan wel in Venezuela.

Het nieuwsplatform lijkt alle ontwikkelingen in Amerikaanse fastfood restaurants op de voet te volgen, aangezien ze berichten dat Taco Bell, KFC, Chick-fil-A en Carl’s Jr. onlangs merkhandelsmerken voor NFT’s hebben aangevraagd.

The post Amerikaanse fastfoodketen Chipotle accepteert betalingen in bitcoin, ethereum en dogecoin appeared first on BTC Direct | Nieuws.