De Amerikaanse autoriteiten willen $4 miljard van cryptobeurs Binance ontvangen om een strafzaak te beëindigen.

Strafzaak tegen baas Binance

Naar verwachting zullen Binance en CZ worden aangeklaagd, nog vóór het einde van deze maand. Volgens Bloomberg zijn er onderhandelingen gaande tussen het Amerikaanse ministerie van Justitie en Binance over de mogelijkheid dat de oprichter van het bedrijf, Changpeng Zhao, in de VS strafrechtelijk kan worden vervolgd.

Dit is onderdeel van een groot onderzoek naar beschuldigingen van het witwassen van geld, bankfraude en overtredingen van sancties. Het zou dus zo kunnen zijn dat de CEO van de beurs strafrechtelijk vervolgd gaat worden in de VS.

Volgens Bloomberg is CZ een inwoner van de Verenigde Arabische Emiraten en zij hebben geen uitleveringsverdrag met de Verenigde Staten. Dit zou de CEO er naar verluidt niet van weerhouden om vrijwillig naar de Verenigde Staten te komen.

Vooralsnog zijn er niet veel meer details bekend. Binance heeft (nog) niet gereageerd op het nieuws.

Mocht het zo ver komen dat Binance dit geld aan de autoriteiten betaalt, dan kan het goed zijn dat de beurs vervolgens in goede verstandhouding met de toezichthouders de activiteiten doorzetten. Het is niet bekend of Binance en CZ ingaan op dit voorstel.


The post Amerikaanse autoriteiten willen $4 miljard van Binance in strafzaak appeared first on Bitcoinmagazine.nl.