BLOX kleurt weer groen vanochtend en hopelijk zet zich dit de rest van de dag door. Vanmiddag zal de FED met een speech komen over de Amerikaanse economie, dus we zijn benieuwd wat voor effect dat zal hebben.

Tijd voor een blik op de drie grootste stijgers.

Ripple (XRP) stijgt 17%

Gisteren schreven we dat er een positieve ontwikkeling was in de rechstzaak van Ripple tegen de SEC. Er is een brief overhandigd waarin wordt verwezen naar een recente uitspraak van een rechter. Deze rechter wees bezwaren van de SEC af dat bepaalde crypto niet vekrocht mogen worden omdat het security’s zouden zijn.

Hierboven de koers van XRP van de afgelopen 7 dagen, vlak nadat die brief gedeeld werd steeg de prijs. De actuele Ripple koers van vandaag 0,42341 euro. De afgelopen 24 uur is de Ripple prijs met 16,81% gestegen, dit is een waarde stijging van 0,07115828 euro.

Algorand staat 12% in de plus

Algorand heeft ook een fijne 24 uur achter de rug. De waarde is met 12% gestegen en een ALGO wordt nu verhandeld voor 0,216 euro.

De koers van Algorand heeft een goede 24 uur, en dat past goed bij hoe de munt het in 2023 doet. Sinds 1 januari is de waarde met 37% gestegen.

Perpetual Protocol groeit met 11%

Het zijn niet alleen de bekende altcoins die mooie dingen laten zien, ook kleinere crypto’s hebben ruimte voor groei. Misschien juist wel meer, omdat er minder geld nodig is om de koers te doen laten stijgen.

Ripple heeft een marketcap van 22 miljard euro, terwijl PERP het moet doen met 59 miljoen euro. Een investering in PERP kan in theorie dus 372x meer invloed hebben dan het kopen van XRP.

Hierboven de koers van Perpetual Protocol. Die is met 11% gestegen tot 0,85 euro vergeleken met 24 uur geleden.

Wat is marketcap?

Een marketcap (ook wel marktkapitalisatie genoemd) van een cryptocurrency is de totale waarde van alle uitgegeven munten of tokens van die cryptocurrency op een bepaald moment. Dit wordt berekend door het aantal uitgegeven munten of tokens te vermenigvuldigen met de huidige koers van die cryptocurrency.

Bijvoorbeeld, als er 10 miljoen munten van een cryptocurrency zijn uitgegeven en de huidige marktprijs 10 euro per munt is, dan is de marketcap van die cryptocurrency 100 miljoen euro.

The post Altcoins stijgen: XRP, Perpetual en Algorand appeared first on BLOX | Nieuws.