De afgelopen weken schoot Bitcoin omhoog als gevolg van het enthousiasme over de komst van een Spot Bitcoin ETF in de Verenigde Staten. Inmiddels beginnen ook altcoins te stijgen en enkele uren geleden werd bekend dat de grootste vermogensbeheerder ter wereld ook een Spot Ethereum ETF op de markt wil brengen.

Als reactie op dat nieuws schoot de koers van Ethereum met 10 procent omhoog. Is het seizoen van de altcoins nu definitief begonnen?

Cryptomarkt naar hoogste niveau in 14 maanden

De totale market cap van de cryptomarkt is als gevolg van de gigantische stijgingen naar het hoogste niveau in 14 maanden gestegen.

Nu is de grote vraag natuurlijk of er hiermee sprake is van een nieuwe bullmarkt. Voor het antwoord op die vraag lijkt nog wat meer bevestiging nodig. We zitten voor de meeste munten immers nog HEEL VER van de all-time high vandaan.

Zelfs Bitcoin zou vanaf hier bijna moeten verdubbelen om zijn all-time high van 69.000 dollar te verbreken. Wat dat betreft lijkt het nog wat te vroeg om te spreken van een nieuwe bullmarkt, maar het is fantastisch om te zien dat de markt nu al begint op te leven in aanloop naar 2024.

Grote altcoins presteren sterk

Met name de grote altcoins presteren op dit moment sterk en laten behoorlijke stijgingen zien.

Het XRP van Ripple lijkt op dit moment de grote koning met 45 procent aan stijgingen in de afgelopen 60 dagen. Ook Ethereum begint nu op gang te komen met de stijging van 10,21 procent in de afgelopen 24 uur en 17,55 procent in de laatste zeven dagen.

Daarmee begint het eindelijk weer wat terrein te winnen op Bitcoin, dat al wekenlang wegloopt van Ethereum als gevolg van het enthousiasme over de Spot Bitcoin ETF.

Nu is BlackRock dus ook bezig met een Spot Ethereum ETF en lijkt het speelveld op dat vlak ook weer gelijk te zijn.

The post Altcoins schieten omhoog, is het altseason begonnen? appeared first on BLOX | Nieuws.