Als we de analyse van Altcoin Sherpa mogen geloven, dan maken altcoins zich momenteel op voor explosieve stijgingen. “Ik heb de maanden december en januari op het oog als een sterke periode voor altcoins en jij zou dat ook moeten doen. Maak de riemen maar vast”, aldus de analist op Twitter.

Wanneer begint het seizoen voor altcoins?

Het is volgens Altcoin Sherpa nog heel even wachten. Als de waarde van Ethereum ten opzichte van Bitcoin vanaf het huidige niveau nog 5 procent daalt, dan is volgens hem het moment daar om in te stappen.

“Het moment om in altcoins te stappen komt dichterbij. Ik verwacht een extreem explosief vierde kwartaal van 2023 of wacht op het eerste kwartaal van 2024, zo gaat het altijd. Dit zijn de beste momenten van het jaar om te handelen”, aldus Altcoin Sherpa.

In de bovenstaande grafiek vormt de groene zone het instapgebied voor de analist. Als ETH/BTC rond de 0,055 uitkomt is het volgens de analist het beste moment om te beginnen met kopen. “Daarna verwacht ik een harde opleving van Ethereum ten opzichte van Bitcoin”, zo spreekt hij in duidelijke taal.

Ook Bitcoin zal schitteren

Overigens betekent dit niet dat Bitcoin zal dalen in die maanden, zo stelt de analist. “December en januari zijn meestal de beste momenten van het jaar om crypto te kopen. Bitcoin doet het bijna altijd goed in deze maanden (ook in bearmarkten) en Ethereum nog veel beter. Dit zijn de maanden waarin altseasons worden geboren”, aldus Altcoin Sherpa.

De term altseason staat voor een periode in de markt waarin altcoins het beter doen dan Bitcoin en gigantische rendementen behalen. Om zijn uitspraken van extra bewijs te voorzien deelt Altcoin Sherpa de bovenstaande grafiek, waarin de sterke prestaties van de markt in december en januari duidelijk zichtbaar zijn.

Verder heeft de analist de bovenstaande grafiek in het oog, deze geeft de dominantie van Bitcoin weer. Zoals we kunnen zien daalde deze vrijwel altijd in december en januari.

Stem jij BLOX naar de top? Laat je horen en maak kans op een prijs!

Geniet jij dagelijks van BLOX? Laat dan van je horen! BLOX is namelijk maar liefst twee keer genomineerd voor Website van het jaar in de categorieën ‘Financieel’ en ‘Financiële apps’! En om deze prijzen daadwerkelijk in de wacht te slepen, hebben wij jouw stem dubbel nodig. Stem dus snel op zowel de site als op onze app en maak ook nog eens kans op toffe prijzen! Stemmen kan tot en met 20 oktober. Kunnen we rekenen op jouw support?

The post Altcoin Sherpa voorspelt gigantische stijgingen altcoins in december en januari appeared first on BLOX | Nieuws.