De Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) eiste in 2020 dat Ripple Labs, het bedrijf achter cryptocurrency XRP, 770 miljoen dollar aan boetes en rente betaalt. Advocaten denken daar anders over.

Minder dan 20 miljoen dollar is overwinning

Advocaat John E. Deaton zegt hierover: ‘De mensen die zeggen dat de SEC een 50-50 overwinning behaalde in de Ripple-zaak hebben het 100% mis. Het leek meer op 90-10 in het voordeel van Ripple. Als Ripple uiteindelijk 20 miljoen dollar of minder betaalt, is dat een juridische overwinning van 99,9%.’

Bedrag kan veel lager uitvallen

Op X reageerde advocaat Jeremy Hogan op bovenstaande uitspraak. Hij heeft zijn analyse gedeeld over de mogelijke financiële gevolgen van de zaak voor Ripple. Hij concludeert dat de boete aanzienlijk lager zal zijn dan de geëiste 770 miljoen dollar.

Hogan wijst op verschillende argumenten die in het voordeel van Ripple zouden kunnen spelen. Zo stelt hij dat de SEC een “netto-winst” moet bewijzen, wat betekent dat Ripple zijn bedrijfskosten van de totale omzet mag aftrekken. Dit zou de boete aanzienlijk kunnen verlagen.

Ook wijst Hogan erop dat de SEC een verband moet bewijzen tussen de kopers van XRP en de Verenigde Staten. Dit zou betekenen dat verkopen aan buitenlandse entiteiten zonder Amerikaanse connecties mogelijk kunnen worden vrijgesteld van de claims van de SEC.

Hogan verwacht dat de zaak uiteindelijk zal worden geschikt. Hij speculeert dat Ripple een schikking van minder dan 100 miljoen dollar zal betalen.

Welke wapenfeiten heeft de SEC nog?

De argumenten van de SEC zijn niet bijster origineel. Sinds 2020 proberen ze het volgende hard te maken:

  • De SEC kan beweren dat XRP een effectief waardepapier is, wat betekent dat Ripple zich aan de regels van de SEC moest houden.
  • De SEC kan beweren dat Ripple investeerders heeft misleid door XRP te verkopen als een niet-effectief waardepapier.
  • De SEC kan beweren dat Ripple de verkoop van XRP heeft gepromoot onder Amerikaanse investeerders.

The post Als Ripple een boete van minder dan 20 miljoen dollar moet betalen, is dat een overwinning appeared first on BLOX | Nieuws.