Sinds het einde van de Tweede Wereldoorlog is de Verenigde Staten de dominante wereldmacht. China, dat enorme rijkdom heeft vergaard sinds het openstellen van de economie voor de wereld, heeft de Amerikaanse hegemonie uitgedaagd. Dat doen ze niet alleen, maar met anderen, zoals de BRICS-landen.

BRICS staat voor Brazilië, Rusland, India, China en Zuid-Afrika.

Als gevolg hiervan falen banken over de hele wereld, onderhandelen Saoedi-Arabië en Iran over historische vredesbesprekingen, en beginnen landen af te stappen van de Amerikaanse dollar als wereldreservevaluta.

In deze context deelt Milan Stajenovic van Bitcoin Magazine zijn visie op hoe game theory zich kan ontwikkelen.

Fase één: van USD naar goud

De wereld bevindt zich al in de vroege fase één, waarbij een multipolaire wereld wordt gecreëerd, waarin veel landen steeds meer goud accumuleren en zich afkeren van de Amerikaanse dollar. China en Rusland hebben in de afgelopen tien jaar minder Amerikaanse schatkistcertificaten gekocht en in plaats daarvan hun goudreserves vergroot.

Het lijkt erop dat BRICS-landen werken aan terugkeer naar een gouden standaard waarbij valuta’s worden gekoppeld aan een schaars goed dat door velen al duizenden jaren als waardeopslag wordt gebruikt. In deze fase zal een minderheid van landen hun Amerikaanse schatkistcertificaathoudingen blijven verlagen, transacties uitvoeren in buitenlandse valuta’s en zoveel mogelijk goud verwerven.

Fase twee: het begin van een nieuw tijdperk

Fase twee markeert het begin van een nieuw tijdperk, waarin niet-BRICS-landen snel bitcoin zullen adopteren als zowel een medium van uitwisseling als een rekeneenheid. Dit betekent dat iedereen in bitcoin wordt betaald en het gebruikt als waardeopslag. In deze fase zal vastgoed nog steeds eigendom zijn, maar mensen zullen het kopen als een plek om te wonen in plaats van als een plaats om hun rijkdom te parkeren. Aandelen zullen nog steeds worden gekocht en verhandeld, maar bitcoin zal worden beschouwd als het primaire spaarvoertuig voor iedereen. Soevereinen en personen die jarenlang bitcoin hebben opgestapeld, zullen binnen een zeer korte tijdsspanne waanzinnig rijk worden.

Fase drie: Bitcoin

Fase drie beschrijft hyperbitcoinisering, waarbij de wereldeconomie evolueert en Bitcoin de dominante medium van uitwisseling en rekeneenheid wordt wereldwijd. In deze fase zullen regeringen bitcoin gebruiken om hun werknemers te betalen en hun operaties te financieren. Bitcoin zal de facto standaard worden voor bedrijven en personen van over de hele wereld.

The post Als de dollar valt, staat Bitcoin klaar om een eerlijk alternatief te bieden appeared first on BLOX | Nieuws.