Het is altijd een interessante discussie: is Bitcoin goed of niet? Dit dilemma is al sinds het ontstaan van Bitcoin bezig en daar is een reden voor. Niet iedereen is nog altijd even overtuigd van het decentrale karakter, het gelimiteerde aanbod of het onderliggende protocol. Maar wat zeg je nou tegen mensen die vragen waarom Bitcoin dan zo ver gezakt is?

Waarom?

Deze vraag stelde Satoshi Stacker ook op Twitter (waarschijnlijk naar aanleiding van een Thanksgiving gesprek). Hij wilde graag weten wat andere mensen hun familie vertelden, wanneer zij tijdens het diner gevraagd worden naar de virtuele munt. En omdat hij het nu vraagt, hoeven wij ons niet meer voor te bereiden op de Nederlandse feestdagen.

Het regent comments onder de tweet van mensen die met “goud” reageren of andere mensen die denken dat álle crypto’s goed zijn voor de wereld, maar we gaan in dit artikel duiken in de beste antwoorden op de vraag.

Wat je kan zeggen:

Van alle ingestuurde reacties op de tweet, zijn er een paar die vaker voorkomen. “Omdat energie schaarser is dan Bitcoin”, is daar eentje van. Het kost namelijk energie om de munt te minen, door het Proof of Work protocol. De naam zegt het al: je moet werk leveren om Bitcoin te krijgen. Zonder energie is er dus geen Bitcoin, en dit zien we terug in de waarde die mensen hieraan geven.

“1 Bitcoin is nog steeds gelijk aan 1 Bitcoin” is een ander antwoord wat vaker gegeven wordt. Wanneer mensen de munt aanschaffen, wordt het nog vaak vergeleken met een euro- of dollarkoers. Dit is belangrijk voor mensen die in Bitcoin zitten om meer te verdienen. Maar zoals één van de twitteraars aangeeft heeft “[Bitcoin] wat aan populariteit ingeboet, maar het is meer gedecentraliseerd, veilig, onveranderlijk, censuurbestendig, en schaarser dan ooit tevoren. Ga je de waarde van iets baseren op wat het werkelijk is, of alleen op zijn populariteit?”, zo vertelt hij.

Daarnaast wordt de huidige koers van Bitcoin vergeleken met een korting. “Als de prijs van een 50″ TV 75% daalt op Black Friday, wat doe je dan? Er is een verschil tussen prijs en waarde. Als je de waarde van Bitcoin begrijpt (denk aan eersteklas onroerend goed dat niemand je kan afnemen) zul je beseffen dat dit de grootste kans is die je ooit hebt gezien”, zo reageert een twitteraar.

Als laatste is het goed om te beseffen dat veel aandelen van (voornamelijk) tech-bedrijven ook enorm zijn gezakt. Niet alleen Bitcoin leverde waarde in. “Lucid -80%, Snap -79%, Shopify -77%, Doordash -69%, Meta -67%, Credit Suisse -61%, Zoom -60%, Paypal -57%, Draft Kings -57%, Black and Decker -57%. Ik kan nog wel even doorgaan ….”

The post Als Bitcoin zo goed is, waarom is het dan zo ver gezakt dit jaar? appeared first on BLOX | Nieuws.