Scott Melker, op Twitter bekend als The Wolf of All Streets, is een soort mini celebrity in de wereld van cryptocurrency. Meer dan 905.000 mensen volgens hem op Twitter en daarmee hebben zijn inzichten en analyses een aanzienlijke impact op de cryptogemeenschap.

Melker is echter voorzichtig met de content die hij deelt en begrijpt de potentiële marktimpact van zijn tweets. In een recent interview met Cointelegraph blikt Melker terug, en kijkt hij vooruit.

Van Bitcoin naar Ethereum en Ripple

Zijn interesse in crypto werd gewekt toen hij begon te traden in 2016. Hij kocht Bitcoin om van de ene beurs naar de andere te sturen om Ethereum en Ripple te kopen. Op dat moment was de Ethereum koers minder dan 20 dollar. Zijn voornaamste motivatie was om geld te verdienen om zijn gezin te onderhouden, met weinig aandacht voor de onderliggende technologie of het potentieel van Bitcoin.

Op Twitter wierf hij bekendheid toen hij zijn succesvolle transacties en marktanalyses begon te delen. Aanvankelijk bestonden zijn tweets voornamelijk uit grafieken en transacties. Melker realiseerde zich echter al snel de wispelturigheid van dergelijke content en stapte over naar een meer holistische benadering, gericht op nieuws en onderwijs over de crypto-industrie.

Hij merkte een directe correlatie op tussen de groei van zijn volgers en de prestaties van de cryptomarkt, met een toename van de instroom van volgers tijdens bullmarkten.

Prijsvoorspellingen zijn voor domme mensen

In 2021 werd Melker beschuldigd door een pseudonieme on-chain-onderzoeker, ZachXBT, van het pumpen en dumpen van crypto met een lage marktkapitalisatie. Melker weerlegde deze beweringen en besloot helemaal niet te tweeten over projecten met een kleine marktkapitalisatie, maar zich in plaats daarvan te concentreren op educatieve tweets.

Als het om prijsvoorspellingen gaat, is Melker daarom voorzichtig. Hij gelooft dat niets een persoon dommer doet lijken dan een prijsvoorspelling.

Bitcoin van 1 miljoen dollar is gevaarlijk

Toch is hij overtuigd dat Bitcoin zes cijfers haalt in de volgende bull run, waarbij hij een bereik tussen 100.000 en 250.000 USD voorspelt. Hij voorziet ook een aanzienlijke marktdaling voordat Bitcoin de grens van een half miljoen dollar bereikt.

Melker wil niet dat Bitcoin te snel een miljoen dollar bereikt. Want als Bitcoin een miljoen dollar waard is, dan kan dat alleen maar betekenen dat alle financiële systemen gefaald hebben. Dat is een catastrofe:

‘Hoe sneller het gebeurt, hoe slechter de wereld is … Want als Bitcoin naar een miljoen dollar gaat. Het betekent dat al het andere is geëxplodeerd, inclusief de Amerikaanse dollar, en dat we in een of andere Mad Max dystopische toekomst leven … Ik zou graag zien dat Bitcoin over 20 jaar een miljoen dollar kost, volgens redelijke cycli.’

The post ‘Als Bitcoin 1 miljoen dollar waard wordt, heeft financiële wereld gefaald’ appeared first on BLOX | Nieuws.