Arthur Hayes is een Bitcoiner van het eerste uur en is helemaal weg van Bitcoin. Toch laat hij zich niet verblinden door irrationeel geloof. Naast genoeg kansen, heeft Hayes ook oog voor bedreigingen.

Een van die bedreigingen? Als de grote boze finance wereld aan de haal gaat met Bitcoin, kan het wel sprookje van financiële vrijheid wel eens voorbij zijn.

Institutionele interesse is dilemma voor Bitcoin

Bitcoin is een digitale valuta die sinds het begin is ontworpen om gedecentraliseerd te zijn. Dit betekent dat er geen centrale autoriteit is die de munt beheert of controleert. Dit staat in contrast met traditionele valuta’s, die worden uitgegeven en gecontroleerd door overheden of centrale banken.

De opkomst van institutioneel belang in Bitcoin, zeg maar het grote geld van Wall Street, kan een dilemma zijn voor Bitcoin. Hayes zegt dat de goedkeuring van een Bitcoin ETF ontzettend goed kan uitpakken voor de koers, ‘maar wat als we hiermee vrijheid verliezen?’

Baas van Bitcoin

Als institutionele investeerders, zoals BlackRock en Fidelity, een groot deel van de beschikbare Bitcoin zouden opkopen, zou dit de munt kunnen transformeren van een instrument voor financiële vrijheid naar een ander bezit onder institutionele controle.

Hayes zegt hierover:

‘Dit zou de kernwaarde van Bitcoin in gevaar kunnen brengen. Bitcoin is bedoeld om een gedecentraliseerde valuta te zijn die iedereen kan gebruiken, ongeacht hun financiële status of locatie. Als instituties een groot deel van de munt zouden bezitten, zouden ze deze macht kunnen gebruiken om de prijs te manipuleren of om Bitcoin te gebruiken voor andere doeleinden dan waarvoor deze is ontworpen.’

Goed voor Bitcoin koers

Ondanks dit risico, is de toevloed van institutionele belangstelling voor Bitcoin ook een positieve ontwikkeling. Institutioneel kapitaal kan de koers van Bitcoin doen stijgen, wat investeerders kan aanmoedigen om de munt te kopen. Dit zou de groei van de cryptomarkt kunnen stimuleren.

Het is nog te vroeg om te zeggen hoe de institutionele adoptie van Bitcoin zich zal ontwikkelen. Het is echter duidelijk dat dit een belangrijke factor zal zijn in de toekomst van de munt.

The post Alleen dit kan Bitcoin vernietigen appeared first on BLOX | Nieuws.