De wereld van cryptocurrency blijft evolueren met de mogelijke toetreding van een opmerkelijke nieuwe deelnemer: kunstmatige intelligentie. Joe Lonsdale, medeoprichter van 8VC, deelt zijn inzichten over hoe AI-technologieën zoals Bitcoin, Ethereum en Solana zouden kunnen gebruiken in de nabije toekomst.

AI en cryptocurrencies: een synergie in opkomst

In een recent interview op CNBC’s Squawk Box sprak Lonsdale over de snelle ontwikkeling van AI en de potentiële interactie met cryptocurrencies. Met zijn achtergrond als oprichter van Palantir Technologies en Addepar, en zijn betrokkenheid bij de University of Austin in Texas, heeft Lonsdale een diepgaand inzicht in zowel technologie als financiën.

AI kopers: een nieuwe markt voor Bitcoin?

Lonsdale stelt dat, naast reguliere beleggers en handelaars, ‘AI-agents’ mogelijk de toekomstige kopers van Bitcoin zouden kunnen zijn. Deze AI-gestuurde entiteiten zouden zich kunnen bezighouden met het gebruik van Bitcoin voor het tokeniseren van zaken en andere activiteiten, uitgaande van hun succes in bepaalde consumentengebieden.

Cryptocurrencies en AI: een correlatie?

Tijdens het gesprek werd geopperd dat AI wellicht niet alleen Bitcoin, maar ook andere grote cryptocurrencies zoals Ethereum en Solana zou kunnen gebruiken of hun prijzen zou kunnen volgen. Lonsdale is het ermee eens dat deze munten uiteindelijk waarschijnlijk gecorreleerd zijn.

AI als katalysator voor bedrijfswinsten

Lonsdale gelooft dat de volledige integratie van AI in bedrijfsprocessen de winstgevendheid van ondernemingen aanzienlijk kan verhogen. Hij vergelijkt AI met elektriciteit aan het begin van de 20e eeuw, wat suggereert dat de echte impact van AI op de bedrijfswereld nog enkele jaren op zich kan laten wachten.

Macro-economische factoren en Bitcoin’s prijs

Over de recente Bitcoin prijsvoorspellingen van $500.000 tot $1.000.000, gelooft Lonsdale dat dit afhangt van macro-economische factoren en de staat van overheidsuitgaven. In een scenario van grote tekorten en onverantwoordelijke overheidsuitgaven, met significante inflatie rond 2025-2026, ziet hij een sterke positie voor cryptocurrencies.

De visie van Joe Lonsdale op de integratie van AI in de cryptocurrency-markt opent nieuwe perspectieven. Met AI als potentiële nieuwe speler, naast de traditionele financiële markten, kan de manier waarop we naar digitale valuta kijken radicaal veranderen. Dit zou een fascinerende nieuwe dimensie aan de cryptomarkt kunnen toevoegen, met mogelijkheden die we ons nu nog maar nauwelijks kunnen voorstellen.

The post AI’s toekomstige rol in crypto: visie van 8VC’s Joe Lonsdale appeared first on BLOX | Nieuws.