Nvidia, de bekende fabrikant van microchips, maakte op woensdag zijn omzet van Q4 2023 bekend. Deze cijfers, die hoger waren dan verwacht, hebben een boost gegeven aan crypto AI projecten die flink gebruikmaken van Artificial Intelligence (AI).

In dit artikel kijken we naar de cijfers van Nvidia, de invloed hiervan op AI coins en een aantal crypto AI projecten die hier het meeste van kunnen profiteren.

Nvidia Overtreft Alle Verwachtingen in Q4 2023

Nvidia deelde afgelopen woensdag dat de waarde per aandeel naar $5,16 was gestegen, terwijl analisten deze waarde hebben ingeschat op $4,59. Wall Street voorspelde voor de chipfabrikant een omzet van $20,4 miljard, maar de daadwerkelijke omzet was $22,1 miljard.

Kortom: Nvidia presteerde in het vierde kwartaal van 2023 veel beter dan verwacht.

Deze positieve cijfers van Nvidia hadden een positieve invloed op verschillende crypto AI projecten. Zo is SingularityNet (AGIX) met meer dan +20% gestegen, FetchAI (FET) met meer dan +10% en Render Token (RNDR) met 8% op woensdagavond.

Jensen Huang, de oprichter en directeur van Nvidia deelde het volgende:

Accelerated computing en generative AI hebben hun omkeerpunt bereikt. De vraag is globaal aan het stijgen onder bedrijven, industrieën en landen.”

Nvidia is in een jaar tijd met meer dan +200% gestegen na de revolutie van AI. Het bedrijf voorspelt voor het eerste kwartaal van 2024 een omzet van $24 miljard, terwijl analisten een omzet van $22,2 miljard voorspellen.

Momenteel heeft Nvidia een market cap van $1,94 biljoen, hoger dan die van Google, Amazon en de crypto markt in zijn geheel – dit is terug te lezen in het volledige rapport van Nvidia voor Q4 2023.

De Beste 3 Crypto AI Projecten om in de Gaten te Houden Tijdens AI Revolutie

Crypto AI projecten kunnen op dit moment een goede investering zijn. Terwijl AI steeds geavanceerder wordt, komen er steeds meer tekenen van een opkomende crypto bull markt. Projecten die AI met de blockchain combineren kunnen daarom de komende tijd behoorlijk stijgen in waarde. Bovendien heeft de waardestijging van Nvidia ook invloed op veel andere crypto’s, waaronder de meest bekende: Bitcoin.

Vandaag kijken we naar 3 veelbelovende crypto projecten die op lange termijn kunnen exploderen in waarde, maar ook op korte termijn voor winst kunnen zorgen.

1. Scotty The AI (SCOTTY)

Scotty The AI (SCOTTY) is een opkomend crypto AI project dat bezig is met het bouwen van een AI ecosysteem, waarmee gebruikers kunnen profiteren van trading signalen, belangrijke info over crypto, efficiënte token swaps en nog meer.

SCOTTY kan gebruikt worden voor AI features, die al gelanceerd zijn, maar heeft de branding van een meme coin. Het doel van Scotty The Ai is om de beschermer van het crypto universum te worden en een grote vertrouwelijke community te bouwen. De token kan ook worden gestaked voor passief inkomen.

SCOTTY is te koop voor $0,0058 in de presale, waarmee de nieuwe AI coin al meer dan $580.000 heeft opgehaald. Hoewel de token zelf nog niet is gelanceerd, heeft het project zijn eerste 2 AI features, ScottySwap en ScottyChat al gelanceerd, deze kun je gratis uitproberen via de officiële website.

 

2. Chainlink (LINK)

Hoewel Chainlink (LINK) niet direct heeft geprofiteerd van Nvidia’s positieve cijfers, zou LINK dit jaar een grote bull run kunnen meemaken. Chainlink maakt het mogelijk voor verschillende blockchains om met elkaar te communiceren en voor off-chain gegevens om veilig opgeslagen te worden op de blockchain.

Het project wordt ondersteund door een open-source community en data providers, ontwikkelaars, node operators, onderzoekers en meer. Chainlink is een ERC-20 token op het netwerk van Ethereum en zou daarom ook kunnen profiteren als Ethereum verder groeit na de geanticipeerde Dencun upgrade, die rond 13 maart gepland staat.

Chainlink koers grafiek
Chainlink koers grafiek – CoinMarketCap

LINK is deze week flink in koers gedaald, waardoor het handig kan zijn om deze in de gaten te houden.

3. Bitcoin Minetrix (BTCMTX)

Een andere veelbelovende coin is BTCMTX van Bitcoin Minetrix. Deze opkomende crypto maakt het mogelijk om via het netwerk van Ethereum toegang te krijgen tot cloud Bitcoin mining. BTCMTX is te koop in een presale die binnenkort zal uitverkopen nu het project al $11,3 van de $15 miljoen heeft opgehaald.

Met gebruik van deze nieuwe staking crypto, is het mogelijk om extra tokens te verdienen en mining credits die je kunt gebruiken om via de cloud Bitcoin te minen. Door BTCMTX te staken, verdien je beloningen in de vorm van een nieuwe riskantere token en Bitcoin, die dit jaar nog veel kan stijgen in waarde na de Bitcoin halving in april.

BTCMTX is in de presale te koop voor $0,0136 per stuk en kan vroegtijdig worden gestaked voor passieve beloningen terwijl de presale nog loopt. Na de presale zal de token gelanceerd worden op exchanges en kan deze verder stijgen in prijs. Door binnenkort te minen, verdien je twee keer zoveel BTC als na de Bitcoin halving.

Disclaimer: dit artikel bevat inzichten van onafhankelijke auteurs en maakt geen deel uit van de redactionele inhoud van BitcoinMagazine.nl. Dit is geen beleggingsadvies, doe uw eigen onderzoek.


The post AI Coins In De Lift Na Winst Nvidia – 3 Beste Crypto AI Projecten appeared first on Bitcoinmagazine.nl.