Er is aangetoond dat de nieuwe mobiele telefoons die zijn aangeschaft voor de ouders van Sam Bankman-Fried niet in staat zijn om automatisch elke vijf minuten foto’s te maken van de gebruikers van het toestel. Dit is een vereiste in het kader van een lopend onderzoek naar vermeende getuigen-vervalsing door de gevallen CEO van FTX.

Mobiele telefoons niet compatibel

De advocaten van Bankman-Fried hebben verklaard dat alle borgtochtvoorwaarden zijn uitgevoerd, op het toezicht op de mobiele telefoons van zijn ouders na. Het juridische team zoekt momenteel naar een oplossing en heeft gevraagd of de ouders hun huidige mobiele telefoons mogen blijven gebruiken totdat er een oplossing is gevonden.

Het is mogelijk dat er een conflict is tussen het telefoonmodel en de toegepaste bewakingssoftware, aldus Ken Gamble, uitvoerend voorzitter van het particuliere inlichtingenbureau IFW Global. Hij suggereert tegenover CoinTelegraph dat het onderzoeken van alternatieve mobiele telefoons voor de ouders van Bankman-Fried, die compatibel zijn met de installatie van de bewakingssoftware, de oplossing kan zijn.

Rechter Lewis A. Kaplan had eerder gewaarschuwd dat er een “waarschijnlijke oorzaak” was om aan te nemen dat Bankman-Fried betrokken was bij poging tot getuigenvervalsing. Op 28 maart werd gemeld dat de ouders van Bankman-Fried ermee instemden om de toegang tot hun apparaten te beperken, terwijl zij ook beëdigde verklaringen ondertekenden waarin zij ermee instemden om geen verboden elektronische apparaten in huis te halen.

Beperkingen voor Bankman-Fried

Kaplan stelde eerder voor Bankman-Fried te verbieden om smartphones, tablets, computers en alle platforms voor videospelletjes of apparaten waarmee kan worden gechat en gesproken, te gebruiken. Volgens het voorstel moet de communicatie van Bankman-Fried worden beperkt tot een “flip phone of andere apparaten zonder internetmogelijkheden óf met uitgeschakelde internetmogelijkheden”.

Het is niet de eerste keer dat de rechtszaak tegen Bankman-Fried in het nieuws komt. De CEO en oprichter van de FTX cryptocurrency exchange en Alameda Research werd in december gearresteerd op verdenking van het overtreden van de Amerikaanse wetten inzake witwassen van geld. Hij werd op borgtocht vrijgelaten en heeft sindsdien zijn schuld altijd ontkend.

The post Advocaten kunnen ouders SBF niet monitoren om aan voorwaarden borgtocht te voldoen appeared first on BLOX | Nieuws.