Altcoins racen naar de top, en Cardano (ADA) zit in de kopgroep: in slechts een week tijd steeg de token met 53% in waarde. Op het moment van schrijven proberen bulls de $0,63 vast te houden, wat met het oog op alle positieve sentimenten in de cryptowereld niet onmogelijk is.

Cardano staat al lang bekend als een sterke token met een goed netwerk. Nu de weg omhoog gevonden is, vragen veel investeerders zich af of de Cardano koers zich door zal zetten en de token misschien ooit net zoveel waard wordt als Ethereum.

De Onstuimige Groei van ADA

De groei van Cardano houdt gelijke tred met die van een groot deel van de cryptomarkt, al is de genoteerde stijging procentueel veel hoger dan die van andere coins in hetzelfde altcoin segment. De ADA koers steeg van $0,24 op 19 oktober naar $0,38 op 9 november, wat tot nu toe het hoogtepunt is.

Opzienbarend is echter met name de stijging van de Total Value Locked (TVL) op het netwerk van ADA.  Deze is namelijk gestegen naar $251 miljoen, een effectieve groei van 380% waarmee de token dicht bij komt van haar record-TVL dat nog altijd op $323 miljoen staat. Deze score werd in maart vorig jaar genoteerd.

Bron: DefiLlama

Er zijn de nodige redenen manieren om de groei van ADA te verklaren, die tegelijkertijd aan lijken te geven dat het succes van de coin voorlopig niet voorbij zal zijn. Zo blijkt uit de cijfers dat het aantal transfers door whales in de afgelopen periode sterk is toegenomen.

Ook heeft Cardano een aantal strategische partnerschappen gesloten en wordt er groot nieuws verwacht bij de aanstaande Upbit D Conference op 13 november.

Gaat Cardano Ethereum Achterna?

Veel investeerders vragen zich af waar de sterke groei van Cardano eindigt. De token komt nu sterk voor de dag, maar zou het op termijn ook een opvolger voor Ethereum kunnen worden? Beide blockchains zijn enigszins vergelijkbaar met elkaar, alhoewel er ook verschillen bestaan.

Zowel Ethereum als Cardano maken gebruik van smart contracts en hebben hun eigen token. Ook hebben zij beiden een eigen consensusmechanisme om transacties te verifiëren en is token staking een mogelijkheid op beide netwerken.

Cardano is wat kleiner en kent lagere transactiekosten. Dit is goed nieuws voor investeerders die vooral willen handelen met hun tokens, en niet alleen maar één bepaalde coin kopen met de intentie deze lang vast te houden. Nu DeFi steeds populairder wordt, valt het niet uit te sluiten dat in de toekomst meer mensen kiezen voor Cardano vanwege de lagere transactiekosten. Dit effect zal nog groter worden wanneer meer tokens beschikbaar komen via de blockchain van Cardano.

Uiteraard kent Ethereum ook haar voordelen: door het gigantische formaat is de token stabieler dan Cardano, wat langetermijninvesteerders aantrekt. Daarbij wordt Ethereum op het moment ook breder geaccepteerd dan Cardano, en het kan gesteld worden dat de community van Ethereum stukken groter is.

Een flinke groei van Cardano valt gezien de positieve ontwikkelingen sowieso te verwachten, zeker gezien de gehele crypto markt nog verder zal groeien. Toch zal het lastig worden om Ethereum achterna te gaan. ETH heeft ondertussen een marketcap van $251 miljard, terwijl ADA momenteel rond de $13 miljard staat. Om Ethereum achterna te gaan, zou Cardano zo’n 20x over de kop moeten gaan.

coinmarketcap top 8
Er zit nog een wereld van verschil tussen Ethereum en Cardano. Bron: CoinMarketCap

Uitgesloten is niets in de crypto wereld, maar onwaarschijnlijk is het wel. Vooralsnog zal Cardano blij moeten zijn met een plek in de top 10 grootste crypto’s (momenteel nummer 8). Solana en XRP aanvallen is binnen een of twee jaar misschien een mogelijkheid.

BTC ETF – een Token die Wel x20 zal gaan?

Bij nieuwe crypto, bijvoorbeeld bij presale tokens die hun exchange listing maken, is de kans dat de coin x20 of x50 haalt groter dan bij een gevestigde token zoals Cardano. Mede daarom is de nieuwe Bitcoin ETF token zo interessant.

Deze zeer speculatieve token heeft tokenomics die gebouwd zijn rondom het nieuws omtrent Bitcoin ETF’s. In de afgelopen weken is er veel te doen geweest rondom Bitcoin ETF’s, en de goedkeuring van de Amerikaanse beurswaakhond SEC was één van de redenen waarom we in oktober zo’n stijging van de crypto koersen hebben gezien.

De Bitcoin ETF token zal geburned worden naarmate Bitcoin ETF’s en Bitcoin zelf succes hebben. Door tokens te burnen komen er minder in omloop, waardoor de token zeldzamer en dus duurder wordt. Telkens wanneer er goed nieuws is, zoals de lancering van een ETF of wanneer er $1 miljard in ETF activa rondgaat, zal men een deel van de tokens burnen en de handelskosten verlagen.

Tot nu toe is al meer dan $250.000 opgehaald voor dit interessante project. Het valt te voorzien dat verschillende ontwikkelingen op de beurs de koers van deze token naar grote hoogten kunnen stuwen. Daarom is het niet onverstandig nu al toe te slaan, aangezien deze token in de presale slecht $0,005 kost.

Bitcoin Minetrix – Mining platform van de toekomst?

Ook Bitcoin Minetrix (BTCMTX) is een token die inspeelt op de actuele gebeurtenissen in de cryptowereld. Het projectteam achter deze nieuwe token zag namelijk dat het mining proces van Bitcoin momenteel oneerlijk verloopt, en dat kleine crypto liefhebbers geen kans hebben om deel te nemen aan dit proces. Daarom bedachten zij deze nieuwe token met revolutionair stake-to-mine mechanisme.

Door BTCMTX tokens te staken, krijg je toegang tot de cloud mine van de token. Door op deze cloud in te loggen, connect jij jouw computer met duizenden anderen: gezamenlijk kun je op deze manier Bitcoin (originele) minen, en wordt de winst eerlijk onder de deelnemers verdeeld. Op deze manier krijg je gratis Bitcoin, zonder een supercomputer aan te hoeven schaffen. Ook hoef je geen speciale deal met je lokale energieleverancier te sluiten om toch een Bitcoin miner te kunnen worden.

Het tweede voordeel bij het staken van BTCMTX tokens: je krijgt extra tokens uitgekeerd. Deze kun je gebruiken om meer tijd in de mine door te brengen, maar je kunt er ook voor kiezen deze te verkopen. Wanneer de token in waarde stijgt, kun je daar een mooie winst aan overhouden.

Momenteel kost de token $0,115 in de presale, maar het oplopende prijsschema zorgt ervoor dat de token binnenkort alweer wat duurder wordt. Wie wil toeslaan, moet er dus op tijd bij zijn. Bovendien kunnen gekochte tokens direct in het staking contract gestoken worden.

Disclaimer: dit artikel bevat inzichten van onafhankelijke auteurs en maakt geen deel uit van de redactionele inhoud van BitcoinMagazine.nl. Dit is geen beleggingsadvies, doe uw eigen onderzoek.


The post ADA Koers Verwachting Na 53% Stijging En Piek in Total Unlocked Value – Kan Cardano Net Zoveel Waard Worden Als Ethereum? appeared first on Bitcoinmagazine.nl.