Grayscale Investments heeft aangekondigd dat het Cardano (ADA) heeft verwijderd uit zijn Grayscale® Digital Large Cap Fund (GDLC) als onderdeel van een herziening van zijn portefeuilles. Deze actie heeft de crypto-community opgeschrikt en roept vragen op over de impact op de ADA-prijs en het sentiment van beleggers.

Achtergrondinformatie

GDLC, een van de meest populaire fondsen van Grayscale, bevatte voorheen een mix van verschillende grote cryptocurrencies, waaronder ADA. Echter, na een grondige evaluatie volgens de CoinDesk Large Cap Select Index-methodologie, heeft Grayscale besloten om ADA uit het fonds te verwijderen. Dit heeft geleid tot gemengde reacties binnen de ADA community.

Hoskinson’s reactie

Charles Hoskinson, de oprichter van Cardano, heeft gereageerd op deze beslissing met een opmerking die de onzekere aard van beleggingsstrategieën en de schommelingen binnen de cryptomarkt benadrukt. Hij noemde het een typisch voorbeeld van “Wall Street geeft; Wall Street neemt”, waarbij de markt gevoelig is voor de grillen van institutionele investeerders.

Nieuwe samenstelling van GDLC

Vanaf 3 april 2024 omvat de herziene portefeuille van GDLC Bitcoin (BTC) met 70,96%, Ethereum (ETH) met 21,84%, Solana (SOL) met 4,52%, XRP met 1,73% en Avalanche (AVAX) met 0,95%. Deze nieuwe samenstelling weerspiegelt Grayscale’s streven naar een evenwichtige portefeuille die is afgestemd op de huidige marktcondities.

Reactie van de crypto community

De verwijdering van ADA uit GDLC heeft veel reacties op sociale media en crypto-forums uitgelokt. Sommige beleggers zijn bezorgd over de mogelijke impact op de ADA-prijs, terwijl anderen het zien als een teken van de volwassenheid van de cryptomarkt.

The post ADA founder: “Wall street geeft en Wall street neemt” appeared first on BLOX | Nieuws.