Het bekende accountancykantoor EY heeft EY OpsChain Contract Manager (OCM) gelanceerd. Deze oplossing gebruikt blockchaintechnologie om het beheer van contracten te transformeren. Hiervoor gebruiken ze Ethereum.

Ethereum verlaagt kosten

Naar eigen zeggen kunnen bedrijven met OCM op een vertrouwde manier complexe overeenkomsten uitvoeren. De software zorgt voor geheimhouding, bespaart tijd en verlaagt kosten doordat automatisch aan de afgesproken voorwaarden voldaan wordt.

Paul Brody, hoofd van EY Global Blockchain, zegt: ‘Uit eerdere projecten met klanten weten we dat automatisering van contracten de nauwkeurigheid kan verbeteren en de doorlooptijd met meer dan 90% kan verkorten. De administratiekosten van contracten kunnen zelfs met bijna 40% dalen.’

Smart contracts zorgen voor betere administratie

OCM werd gelanceerd tijdens de jaarlijkse EY Global Blockchain Summit en pakt de uitdaging aan die veel bedrijven ervaren bij het beheren van contracten die te maken hebben met verschillende interne en externe afdelingen en IT-systemen.

Bedrijven worstelen vaak met het volledig uitvoeren en benutten van hun zakelijke overeenkomsten. Uitgaven worden verspreid over verschillende interne afdelingen, waardoor het lastig is om afgesproken kortingen bij te houden en te claimen.

Smart contracts op blockchains zorgen ervoor dat uitgaven over systemen en zelfs externe partners gebundeld worden, waarna de contractvoorwaarden consistent worden toegepast.

Waarom Ethereum?

OCM draait op de openbare blockchain van Ethereum. Hiermee wordt voorkomen dat een koper of verkoper een strategisch voordeel krijgt. Tegelijkertijd elimineert het de hoge kosten van het opzetten en onderhouden van een privénetwerk.

Waarom op Ethereum? Brody legt uit:

‘Implementatie op een openbare blockchain is niet alleen goedkoper, maar ook veel schaalbaarder. Dit maakt integratie tussen meerdere partijen op een open platform mogelijk, zonder dat één bedrijf een oneerlijk voordeel heeft door controle over het netwerk.’

Ook de risico’s die gepaard gaan met het delen van gevoelige bedrijfsinformatie met een gecentraliseerd platform worden vermeden. Het systeem handhaaft de privacy van bedrijven met behulp van zero-knowledge proofs.

‘Dankzij onze zero-knowledge privacytechnologie hebben we dit proces geïndustrialiseerd, waardoor we nu dezelfde voordelen kunnen bieden tegen een fractie van de initiële kosten.’

The post Accountantskantoor EY gebruikt Ethereum blockchain voor automatisering contracten appeared first on BLOX | Nieuws.