Vitalik Buterin sprak onlangs over een belangrijk onderwerp: het beschermen van je online accounts tegen supergeavanceerde computers. Dit is belangrijk omdat computers steeds beter worden en we onze accounts veilig moeten houden.

De oprichter van Ethereum raakte geïnteresseerd in dit onderwerp omdat zijn eigen online account werd aangevallen. Hij verwacht dat nieuwe soorten computers, zogenaamde kwantumcomputers, erg krachtig kunnen worden. Dus maakt hij zich zorgen over hoe we onze accounts tegen hen kunnen beschermen.

Het probleem van kwantumcomputers

Kwantumcomputers zijn een grote uitdaging, vooral voor cryptocurrency’s zoals Ethereum en Bitcoin. Deze nieuwe computers zijn zo sterk dat ze de beveiliging van deze digitale valuta kunnen doorbreken. Om bijvoorbeeld Bitcoin in gevaar te brengen, schatten onderzoekers onlangs dat er een kwantumcomputer nodig is van 1,9 miljard qubits.

Een qubit (of quantumbit) is zoals een normale bit, maar dan voor kwantumcomputers. Bij klassiek computergebruik wordt de informatie gecodeerd in bits, waarbij elke bit de waarde nul of één kan hebben. Bij quantum computing wordt de informatie gecodeerd in qubits.

Hoe kan je je crypto veilig houden?

Buterin sprak over een oplossing genaamd “account abstractie.” Het is als een speciaal slot voor je account om het te beschermen tegen kwantumcomputers. Als kwantumcomputers een echt probleem worden, moeten we misschien wat veranderingen aanbrengen in ons systeem zegt Buterin, ‘maar met deze account abstractie kun je nog steeds je account beschermen.’

Bitcoin en Ethereum zijn geen concurrenten

Buterins gesprek ging niet alleen over kwantumcomputers. Hij deelde ook zijn gedachten over de toekomst van cryptocurrency’s zoals Ethereum en Bitcoin. Hij legde uit dat deze twee niet rechtstreeks met elkaar concurreren. Ze hebben verschillende sterke punten en doelen, dus ze kunnen allebei waardevol zijn in de wereld van digitaal geld.

The post Aanval van kwantumcomputers? Ethereum oprichter denkt oplossing te hebben appeared first on BLOX | Nieuws.